spot_imgspot_img
20.1 C
Vaslui
24-apr.-2024

Poliţiştii din Germania au venit până la Glodenii Gândului după o amendă de 100 euro

- Advertisement -

EXCLUSIV: Aţi luat o amendă prin Europa şi vă doare în cot de ea? Iată un caz „şcoală“ despre cum îşi recuperează prejudiciile alte state! În timp ce autorităţile române nu sunt în stare să recupereze prejudicii de milioane de euro ale unor infractori dovediţi, deşi aceştia se lăfăie în lux în faţa tuturor, alte ţări nu renunţă nici la prejudicii banale, cum ar fi contravaloarea unei amenzi rutiere. Nemţii, de pildă, deschid procese chiar la Iaşi pentru a-i obliga pe şoferii contravenienţi din judeţ să îşi plătească amenzile luate în Germania, sau alte datorii către ţara lor. Pe rolul instanţelor ieşene sunt zeci de procese similare, ale poliţiei din Germania şi, mai nou, Olanda.
Autorităţile judiciare din Germania au chemat la proces un şofer din Glodenii Gândului, judeţul Iaşi, pentru a recupera o sumă modică. O amendă de 108 euro, despre care ieşeanul credea că a scăpat pentru că doar a tranzitat ţara, i-a fost imputată acestuia de poliţiştii nemţi, care, pentru o recuperare mai eficientă, l-au dat în judecată în România şi, în final, l-au determinat pe român să îşi achite datoria faţă de bugetul german. Asta pentru că, în cazul unui proces deschis în Germania, chiar şi în cazul cel mai probabil al unui câştig de cauză poliţiştii nemţi tot ar fi fost legaţi de mâini în a executa amenda, datorită procedurilor foarte greoaie. Un proces demarat de ei în România le asigură însă o executare mai eficientă a datoriei celui în cauză.
Depăşire de viteză şi conducere prea aproape de maşina din faţă
Valeriu P., de 43 de ani, s-a trezit dat în judecată la Iaşi după ce Inspectoratul de Poliţie din Rheinpfalz l-a amendat cu 108,50 de euro, iar această instituţie s-a adresat Judecătoriei Iaşi pentru recunoaşterea sancţiunii pecuniare, după ce ieşeanul din Glodenii Gândului nu a plătit amenda, convind fiind că nu va putea fi prins vreodată pentru a fi executat. Nemţii au invocat în solicitarea adresată justiţie româneşti o decizie cadru a Consiliului Uniunii Europene, din 2005, care reglementează recunoaşterea reciprocă a amenzilor acordate în Uniunea Europeană. În actele depuse în instanţă, autorităţile germane au arătat că, în data de 29.06.2016, lui Valeriu P. i-a fost aplicată o amendă de 108,50 de euro după ce, pe o autostradă din regiunea Plaidt, la kilometrul 217.700, a condus un autocamion cu o viteză mai mare de 50 de km/h oră faţă ce limita legală (în Germania fapta este infracţiune), precum şi că nu a menţinut o distanţă de minimum 50 de metri faţă de vehiculul din faţa sa. „Instanţa reţine că în prezenta cauză faptele pentru care a fost sancţionat intimatul P.V. de către autorităţile germane, respectiv încălcarea prevederilor legale referitoare la siguranţa traficului rutier (depăşirea limitei de viteză) constituie infracţiune doar în legislaţia statului german, ca stat solicitant, nu şi în legislaţia română, unde această faptă constituie contravenţie“, au stabilit judecătorii ieşeni, în motivarea deciziei lor.
Multe cereri din Germania şi Olanda

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/politistii-din-germania-au-venit-pana-la-glodenii-gandului-dupa-o-amenda-de-100-euro–167212.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.