|

Politistul fugar nu vrea la închisoare!

HOTÃRÂT… Andrei Andrunache, soferul BMW-ului, care a zdrobit cu bolidul scãpat de sub control, un copil de 13 ani, dupã care a fugit cât l-au tinut picioarele de la locul accidentului, nu crede cã meritã sã stea în arest preventiv, asa cum au propus procurorii si cum instanta Judecãtoriei Husi a dispus ieri! Politistul de frontierã a atacat imediat hotãrârea, sperând ca instanta de la Vaslui sã fie mai îngãduitoare si sã nu îl lase sã stea în urmãtoarele 30 de zile dupã gratii.

Ieri, în cursul diminetii, procurorii au efectuat cercetãrile, mergând în fata instantei cu propunerea de arestare preventivã a lui Andrunache, pentru 30 de zile. A cântãrit greu, spun avocatii, faptul cã a pãrãsit locul accidentului si ore în sir s-a sustras cercetãrilor. “Pãrãsirea locului accidentului, asa cum este fapta prevãzutã la art. 338, Noul Cod Penal, presupune o pedeapsã între 2 si 7 ani, închisoare. E greu de convins o instantã cã ai avut cele mai bune intentii si nu ai dorit sã te sustragi cercetãrilor, dacã ore în sir, de la producerea evenimentului, te-ai ascuns. Explicatia potrivit cãreia s-ar fi temut de reactia martorilor oculari e cam subtire. În plus, dacã procurorii au demonstrat pericolul social concret pe care îl reprezintã lãsarea sa în libertate, arestarea preventivã era iminentã. Pãcat, cãci putea sã fie altfel! Sã sune personal la 112, sã cheme ajutoare, sã vadã de starea copilului, sã se vadã cã îi pasã de cele întâmplate si cã actiunile sale ulterioare au fost marcate de regretul pentru fapta comisã. Nu a fost însã asa, iar magistratii au avut în vedere doar faptele, efective si demonstrate. Nu este exclus cu totul ca aceastã contestatie sã aibã succes si sã primeascã o mãsurã preventivã mai blândã la Vaslui. S-au mai vãzut surprize”, au precizat avocatii.

“Doamna profesoarã putea sã doneze si ea sânge pentru Cãlin, decât sã mintã, cu atâta lejeritate, cã ea l-a strivit cu masina”!

Ieri, Andrunache a ajuns în fata instantei în jurul prânzului si a sperat ca, prin apãrãtor, sã convingã judecãtorii cã meritã sã fie cercetat în stare de libertate sau mãcar sã beneficieze de o mãsurã preventivã mai usoarã. Sotia sa, profesoara Gina Andrunache, cea care s-a prezentat la câteva minute de la producerea tragediei, pentru a încerca sã convingã în mod fals politistii cã ea s-ar face responsabilã de accident, i-a fost alãturi si ieri. A stat ore în sir la Judecãtorie si a asteptat solutia instantei, care, în final, nu le-a fost favorabilã. În tot acest timp, Cãlin Turcu se luptã pentru viata lui în sectia de Reanimare a spitalului “Sfânta Maria” din Iasi. Zeci de oameni, înduiosati de tragedia pe care a trãit-o, dar si scandalizati de lasitatea politistului de frontierã care a ales sã fugã de la locul faptei, decât sã îi dea o mânã de ajutor, au mers la Centrul de Transfuzii Iasi, pentru a dona sânge. Medicii ieseni fac tot posibilul sã îl salveze pe bãiat, desi starea în care acesta a ajuns, duminicã, 22 februarie, a fost extrem de gravã: contuzie abdominalã, o contuzie pulmonarã, traumatism cranio-cerebral minor, cu fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare bilateral, fracturi care necesitã interventie chirurgicalã cu osteosintezã (reasamblarea fragmentelor osoase). “Doamna profesoarã Gina Andrunache ar fi putut veni cu noi, la Centrul de Transfuzii Iasi, pentru a dona sânge pentru copilul stâlcit de sotul ei. Nu-i asa cã ar fi fost un gest care ar fi dovedit cã îi pasã de sufletul acela de copil, arãtând astfel cã regretã fapta sotului?! Ar fi fost bine, dar numai cã doamna a preferat sã spunã cã ea l-a zdrobit cu masina, ca si când era ceva neimportant, unde nu conteazã prea mult detaliile despre autor, despre victimã… Pãcat! Unii oameni nu înteleg nimic din regulile sociale si morale pe care trebuie sã le respectãm toti”, au comentat apropiatii lui Cãlin Turcu, cei care ieri au mers la Iasi, sã doneze sânge cu grupa AB4 pozitiv.