|

Politistul violent care l-a snopit în bãtaie pe Ghimus, si-a gãsit nasul! | FOTO | AUDIO

EDUCATIE DE POLITIST...Cu un limbaj de mahala, asa s-a adresat politistul unui bãtrân de 82 de ani si cardiac, dupã care l-a luat la bãtaie!

BÃTÃUSUL CU EPOLETI

REVOLTÃTOR…Un agent al Politiei Bârlad de la Biroul de Ordine Publicã este cercetat de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, dupã ce a bãtut un cunoscut patron din Bârlad, Ghimus Zaharia, în vârstã de 82 de ani, cu probleme cardiace. Întâmplarea a avut loc chiar a doua zi de Paste, sub ochii sotiei omului de afaceri. Totul a început în momentul în care acesta a fost oprit în trafic, pe 29 aprilie, când se întorcea de la Suseni -Bãcani, unde are o locuintã la tarã. Ghimus a fost tras pe dreapta de cãtre agentul de politie Marius Prisecaru, care i-a cerut actele masinii. În urma unor neîntelegeri cu politistul, Zaharia Ghimus a pornit masina si a plecat. A oprit pe strada Tutovei, acolo unde are moara si fabrica de pâine. A fost ajuns de politist, care l-a înjurat: „F***-ti.. Dumnezeii mã-tii de mosneag!!”, l-a bruscat si l-a lovit cu patul pistolului peste mâini. Sotia lui Zaharia Ghimus a sunat la 112, a venit un echipaj de politie si, în urma „aplanãrii” conflictului, Zaharia Ghimus a prezentat actele, a fost testat pentru consum de alcool, rezutatul fiind 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Asadar contraventie, dar nu si bãtaie! Bãtrânul patron a recunoscut toate neregulile constatate, a acceptat amenzile, suspendarea permisului de conducere, dar n-a acceptat bãtaia! „Degradant domnule! Cum sã te comporti în halul acesta cu un bãtrân? Mai ales cã sunt cardiac! Eu am plãtit pentru greseala mea, el de ce nu plãteste? De ce mai este în politie?”, a spus Zaharia Ghimus, care si-a scos Certificat Medico Legal si l-a reclamat pe politist la IPJ Vaslui si la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, solicitând demiterea acestuia!

Bârlãdeanul Zaharia Ghimus, unul dintre cei mai vechi patroni din localitate, în vârstã de 82 de ani, a trecut printr-o experientã traumatizantã, chiar a doua zi de Paste, în acest an. Conflictul avut cu un tânãr politist din Bârlad, mult mai tânãr decât nepotii sãi, l-a marcat foarte tare si îi produce cosmaruri frecvente. Povestea despre bãtaia luatã de acest politist, în vãzul salariatilor sãi, a vecinilor si a sotiei, o prezintã chiar el, în plângerea penalã fãcutã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria (PJ) Bârlad. Plângerea a fost declinatã cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui

Înjurãturi ca la usa cortului, la gura politistului!

Dacã în vremurile pe care la trãim, criminalii si violatorii sunt tratati „fãrã violentã” de cãtre politisti, pentru cã asa sunt legile europene sau românesti, bãtrânii care comit câte o contraventie pe sosele Bârladului se pare cã sunt „vânati” si bãtuti ca pe hotii de cai. Iatã relatarea lui Zaharia Ghimus: „La data de 29 aprilie, anul acesta, dupã orele amiezii, mã aflam la volanul autoturismului proprietate personalã, marca BMW întorcându-mã din satul Suseni (Bãcani) la resedinta mea din Bârlad, fiind însotit de sotia mea, Ghimus Stefana, care se afla pe scaunul din dreapta. În acest context am fost oprit în trafic, de un agent de politie din Bârlad, despre care am aflat mai târziu cã se numeste Prisecaru Marius. Deoarece am considerat cã acesta nu s-a legitimat în mod corespunzãtor, dupã anumite discutii, pe fondul unor neîntelegeri, am pornit motorul si am plecat mai departe. În aceste împrejurãri iritat de conduita mea, agentul Prisecaru Marius m-a urmãrit si m-a oprit iar. Acesta a coborât din masina Politiei si îndreptându-se spre autoturismul spre care mã aflam eu si sotia mea a început sã strige la mine << F***-ti Dumnezeii mã-tii de mosneag>> , << Dã-te jos>> si alte înjurãturi. Fiind foarte speriat, având o vârstã relativ înaintatã (sunt nãscut în 1937) si suferind de mai multe boli, vãzând cã agentul de politie este nervos, irascibil, tinând cont si de exprimarea lui violentã, mi-a fost fricã sã cobor din autoturism. Am vãzut cã agentul Prisecaru Marius avea în mânã un spray lacrimogen si cãtuse. Vãzând cã refuz sã cobor din autoturismul meu, agentul de politie a tãbãrât practic peste mine si a început sã mã loveascã, ignorând rugãmintile insistente ale sotiei mele, de a se calma si de a gestiona altfel situatia. Dimpotrivã, acesta a izbit-o pe sotia mea, cerându-i sã se îndepãrteze. Asadar, când a vãzut cã nu cobor agentul Prisecaru m-a lovit cu pumnii si (cred) cu tocul pistolului de mai multe ori. Astfel, am fost lovit cu o violentã nejustificatã, fãrã a fi necesar, în zona fetei, zona capului, mi-au fost rãnite bratele, antebratele, mâinile, mi-a fost rãsucitã mâna stângã etc. Subliniez cã agentul Prisecaru Marius m-a lovit cât timp eram în autoturismul meu, pe locul soferului, cu mâinile pe volan. Pur si simplu, mi-a fost fricã sã cobor, deoarece îmi era teamã cã, la cât de nervos si pornit era împotriva mea, mã va cãlca în picioare.”, a explicat în plângerea penalã înaintatã la Politia Bârlad, Zaharia Ghimus.

„Zmeul” Prisecaru, certat de un politist mai în vârstã!

Tot în plângere, bãtrânul patron aratã cã la bãtaia primitã a asistat si un alt politist de la Biroul Rutier, mai vechi în meserie, care vãzând comportamentul agresiv si inuman al mai tânãrului sãu coleg, Marius Prisecaru, a luat atitudine. „Precizez cã sotia mea a sunat la 112, chiar când mã bãtea. Agentul Prisecaru Marius a încetat sã mã mai batã abia când a intervenit un alt agent de politie. Acesta l-a certat pe Prisecaru si apoi a vorbit cu mine calm, procedural, mi-a cerut documentele, iar eu m-am conformat. Mentionez cã am fost testat cu alcoltestul rezultatul fiind 0,33 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Mai apoi am aflat cã acest politist, care m-a bãtut, m-a înjurat si mi-a adus atâta umilintã, nici nu este în Politia Rutierã. Nu ar fi avut voie sã mã opreascã. Mi-a sucit si gâtul, de am fost o lunã de zile la masaj ca sã pot sã-mi revin la normal cu gâtul si spatele. Noroc cã a apãrut politistul Iacomi Teofil, un adevãrat politist omenos, si l-a luat de mânecã apostorfându-l << Dã-te bãi nemernicule la o parte! Omori omul în masinã?>> L-a dat deoparte si a vorbit frumos cu mine. Eu nu mai aveam nici suflu, gura îmi era uscatã! Am vorbit cu el si si-a cerut scuze pentru colegul sãu, pentru atitudinea avutã. I-am dat actele la masinã, politistul Prisecaru a scris procesul verbal, dar eu nu am vrut sã-l semnez! Pentru cã nu a consemnat nimic din ce-a fãcut el ci doar din ce fãcusem eu! Eu mi-am asumat, am plãtit amenda, am predat carnetul de sofer pentru o lunã, am fãcut ITP-ul a doua zi! Mi-am asumat, dar el îsi asumã comportamentul avut? Nici pomenealã! Nu a pãtit nimic! Mã mai si amenintã, spunând la alti oameni cã i-am fãcut plângere ca sã fie dat afarã din politie, dar eu nu stiu cã tot de mâna lui o sã mor! <<Ce crede Ghimus, cã dacã mi-a fãcut plângere mã dã afarã din politie?? Eu tot politist rãmân, tot eu îl omor! >>. Asa mi-a zis cineva cã spune politistul Prisecaru, dar m-a rugat sã nu spun cine este cã îi e fricã de el! Si mie îmi este fricã, îl visez în fiecare noapte si am cosmaruri cã vine peste mine, de când s-a întâmplat nenorocirea asta”, a precizat Zaharia Ghimus.

Politistul bãtãus cercetat penal de Parchetul Vaslui

În urma bãtãii primite, patronul de 82 de ani din Bârlad a fãcut plângere si la IPJ Vaslui, cerând ca agentul Marius Prisecaru sã fie cercetat disciplinar. „Având în vedere faptul cã în cuprinsul sesizãrii sunt semnalate aspecte de naturã penalã, în sarcina agentului de politie Prisecaru Marius, petitia a fost înaintatã la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru a analiza si dispune.”, se precizeazã în adresa trimisã de la IPJ Vaslui cãtre Zaharia Ghimus. „Conform Statutului Politistului, seful IPJ Vaslui a dispus, în urma analizãrii situatiei prezentate de domnul Zaharia Ghimus, declansarea cercetãrii prealabile. Aceasta a fost suspendatã pânã la solutionarea plângerii penale”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.