|

Pongo, capãt de linie: bun de platã la Tribunal, pentru 13 milioane de lei!

VERDICT: SCOATE BANII, DAMIAN!… La Tribunalul Vaslui, s-a scris, ieri, ultimul capitol din cei 5 ani în care Ciprian Damian, groparul lui FC Vaslui, si-a bãtut joc, efectiv!, de instantele de judecatã, tergiversând la nesfârsit procesele în care este implicat. Dupã nenumãrate recuzãri de judecãtori, dupã sesizãri aberante la Curtea Constitutionalã, dupã amânãri nesfârsite si plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii, Pongo a realizat cã nu mai poate amâna procesul în care se cere atragerea rãspunderii materiale pentru sumele imense furate de la FC Vaslui. Putem spune, fãrã niciun dubiu!, cã Pongo a furat ca la drumul mare, pentru cã, în fata judecãtorului sindic, lichidatorul a anuntat ieri cã groparul celei mai iubite echipe de fotbal din istoria judetului Vaslui nu poate justifica 12.833.908 lei, adicã în jur de 3 milioane de euro, sume furate din visteria clubului. S-a cerut atragerea rãspunderii materiale, ceea ce înseamnã cã Pongo va trebui sã plãteascã pentru nenorocirile de la FC Vaslui. Unde s-au dus banii furati din club? Pe combine si tractoare de ultimã generatie, pe sute de hectare de terenuri agricole, pe baruri, terase, service-uri auto, alte afaceri ascunse. Dacã la termenele trecute, Damian venea cu tot felul de solicitãri aberante, care blocau derularea procesului, ieri acesta s-a ascuns, ca un las. Pe lângã cele 12 milioane de lei furate de la FC Vaslui, acesta nu a vrut sã explice în ce mod a distrus o echipã cu jucãtori care valorau 12 milioane de euro – cifra anuntatã de lichidator, tot ieri – jucãtori valorosi care au dispãrut dintr-un moft al unui individ lipsit de scrupule.

În ultimii cinci ani de zile, dupã ce a distrus FC Vaslui, Ciprian Damian s-a jucat de-a soarecele si pisica cu magistratii de la instantele din toatã tara. Într-un dosar, care viza furãciunile lui si în care magistratii au confirmat cã acesta nu putea justifica o sumã de 10,9 milioane de lei, bani sustrasi din visteria clubului din 2011 si pânã în 2014!, s-a ajuns pânã la Curtea Supremã. În alte dosare, judecãtorii au fost recuzati pe motive doar de el inventate, în altele s-au fãcut sesizãri peste sesizãri, toate inutile, la Curtea Constitutionalã, ba chiar unii judecãtori s-au trezit cu plângeri la Curtea Constitutionalã. Cinci ani în care s-au folosit toate mijloacele posibile admise de legislatia românã, pentru a bloca instantele cu astfel de solicitãri. Ultima încercare de a bloca instantele s-a petrecut la termenul din 10 septembrie, când acesta a recuzat, pentru a treia oarã!, magistratul din dosarul în care i se va atrage rãspunderea materialã, fãrã îndoialã. Ieri, dupã ce solicitarea de recuzare a fost respinsã, groparul lui FC Vaslui trebuia sã aparã la termenul din dosarul 1402/89/2014/a17. Dar, sfidând pânã la capãt instanta de judecatã, nu a apãrut la proces. Judecãtorul sindic a cerut ca dosarul sã fie strigat pentru a doua oarã, la finalul sedintei de judecatã.

Damian va rãspunde cu averea pentru 13 milioane lei, bani sustrasi din visteria lui FC Vaslui

Au trecut trei ore, dar Pongo tot nu a apãrut. Judecãtorul, sãtul de cererile de recuzare si plângerile la CSM, i-a cerut lichidatorului judiciar de la Sporting Club sã spunã ce are de spus la adresa celui care a ucis, ca un criminal, clubul FC Vaslui. “Pârâtul Damian Ciprian Iulian sã fie pus la plata sumelor datorate societãtii Sporting Club, prin atragerea rãspunderii materiale. Timp de aproape patru ani, acesta a scos din conturile Sporting Club, fãrã documente justificative, suma de 12.833.908 lei. De altfel, instantele au anulat deja transferul unor sume totalizând 10.950.245 lei, din cei trei ani anteriori deschiderii procedurii de insolventã, la care se mai adaugã sumele si din al patrulea an, adicã încã 2 milioane de lei”, a spus lichidatorul judiciar. Adicã, ca un veritabil tâlhar, Damian a scos din conturile clubului de fotbal în jur de 13 milioane de lei, bani pe care nu-i poate justifica nicicum, dar care acum trebuie recuperati. S-au descoperit avansuri spre decontare, dar care nu au mai primit documente justificative, în sumã de peste 66.000 lei, bunuri si aparaturã de 76.716 lei, cumpãrate tot din banii clubului, alte sute de mii de lei dispãruti în mod misterios, dupã ce Damian a ridicat banii din conturile clubului de fotbal. “Pârâtul (Ciprian Damian, n.r.) a lãsat societatea Sporting Club fãrã lichiditãti, astfel cã nu s-au plãtit jucãtorii si antrenorii”, a spus, în fata instantei, lichidatorul judiciar. Adicã, în anii în care a condus Sporting Club si a tinut în mânã destinul lui FC Vaslui, Damian a furat cât a putut, cu sacul, cu roaba, cu portbagajul. Sã scoti 13 milioane lei vechi din visteria FC Vaslui si sã-i ascunzi cine stie pe unde, a fost treabã bine planificatã de cãtre Damian. Sã ne mirãm cã, acum, este mare proprietar de terenuri agricole, biznis pentru care a plãtit sute de mii de euro din furãciunile de la FC Vaslui? Sã ne mirãm cã la ferma sa sunt doar combine si tractoare noi? Sã ne mai mirãm de faptul cã detine si controleazã baruri si terase, plus alte afaceri ascunse în Vaslui? Nu, pentru cã, asa cum a spus lichidatorul, jaful s-a practicat la scarã industrialã. Când FC Vaslui s-a destrãmat, Pongo iesea în conferintã de presã si se plângea cã va ajunge sã doarmã într-o cutie de carton din cauza datoriilor de la Sporting Club. Dar, unde doarme el acum? Într-una din cele mai luxoase vile din judetul Vaslui, la care numai geamurile antiglont valoreazã o avere. O vilã despre care unii spun cã ar ajunge la 1 milion de euro, cu tot ceea ce este în interior.

Unde au dispãrut, Damiane, jucãtori care valorau peste 12 milioane de euro?

Tot ieri, în fata judecãtorului sindic, lichidatorul judiciar a spus cã, pe baza valorii de piatã a jucãtorilor, la momentul în care echipa s-a desfiintat din ordinul lui Damian, lotul lui FC Vaslui era estimat la 54 milioane lei, adicã 12 milioane de euro. Vã dati seama? Unul din cele mai valoroase loturi din România s-a volatilizat peste noapte, desi Damian nu a avut nicio contributie la aducerea acelor jucãtori. El doar a furat din visteria clubului, cât a putut, iar jucãtori de 12 milioane de euro au plecat pe zero centi la alte cluburi. Pentru tot acest dezastru, Damian va plãti cu averea sa, cu tractoare, combine, terenuri, baruri si tot ce mai are. O cer, rãspicat, mii de suporteri vasluieni, în memoria unei echipe frumoase, care a scris istorie în Europa si care, un criminal ca Damian nu i-a dat nicio sansã. Pe 17 octombrie, vom afla decizia judecãtorului sindic, însã totul se îndreaptã spre varianta în care Damian trebuie pus sã plãteascã pentru tot rãul fãcut acestui oras si acestui judet. Asteptãm si o reactie a organelor de cercetare penalã, în acest caz grav în care judecãtorii vorbesc de acte frauduloase, milioane de euro dispãrute peste noapte!, numai cei ce ancheteazã par sã fie surzi si orbi la deciziile instantelor si continuã sã-l tinã pe Damian în brate!