|

Ponta a amorsat bomba socială! După medici şi profesori, funcţonarii publici ameninţă cu greva!

După medici şi profesori, acum şi funcţionarii publici anunţă că vor intra în grevă generală! Reprezentanţii acestora cer majorări salariale şi egalitate între veniturile angajaţilor din sistemul public, aflaţi pe aceeaşi poziţie ierarhică. Dacă Executivul nu va răspunde pozitiv acestor solicitări, sindicaliştii anunţă că peste 100 de mii de funcţionari publici vor intra în grevă.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici din România cere Guvernului să majoreze salariile tuturor angajaţilor din administraţia centrală şi locală, dar şi o egalizare a nivelului salarizării. Dacă Executivul nu va da curs acestor solicitări, sindicatul anunţă că aproape 120.000 de funcţionari publici din toată ţara vor intra în grevă generală.
Sindicatul Funcţionarilor Publici a prezentat revendicările reprezentanţilor UNPR, în speranţa că vicepremierul României, Gabriel Oprea, se va implica în soluţionarea acestora.
Revendicările funcţionarilor publici vin după ce Guvernul a anunţat majorări salariale de 25 de procente pentru angajaţii din sistemul medical, dar şi creşteri ale veniturilor profesorilor cu aproape 15%.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ponta-a-amorsat-bomba-sociala-dupa-medici-si-profesori-functonarii-publici-ameninta-cu-greva_1783534.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
Follow us: @realitatea on Twitter