|

Ponta: Nu am să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu, nu sunt Blaga, Neamţu, Ungureanu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că el nu va fi niciodată “sclavul” preşedintelui Traian Băsescu, el precizând că nu poate fi ca Vasile Blaga, Mihail Neamţu sau Mihai Răzvan Ungureanu, şi a afirmat că este convins că Traian Băsescu este “incapabil uman” de a dialoga.

Întrebat de jurnalişti dacă în continuare îşi păstrează convingerea că este imposibil să coabiteze cu Traian Băsescu şi dacă mai intenţionează să boicoteze şedinţele CSAT dacă Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, aşa cum declarase anterior, premierul a evitat să răspundă. În schimb, a reiterat ideea că Traian Băsescu este incapabil de dialog.

“Îmi menţin în totalitate convingerea umană că domnul preşedinte Traian Băsescu este incapabil, uman, de a avea relaţii de dialog. Ori, eu nu sunt sclav, nu sunt nici Blaga, nici Neamţu, nici Ungureanu şi n-o să fiu niciodată sclavul domnului preşedinte Băsescu. Când vrea sclavi, îi găseşte”, a spus Ponta.

În 30 iulie, premierul Victor Ponta a declarat că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

El a spus totodată, la RTV , că nu va mai avea nicio discuţie telefonică cu Băsescu şi că îl va lăsa pe acesta să participe la reuniunile Consiliului European, conform deciziei Curţii Constituţionale.

www.mediafax.ro