|

Portretul bunicului proxenet si dornic de îmbogãtire!

POFTICIOS…La 67 de ani, Simion Trifan a gãsit o metodã extravagantã de a-si petrece timpul liber pe care-l are, din belsug, dupã pensionare. Cu un profil pe Facebook în care predominã fotografiile cu fete tinere, Simion a reusit sã atragã într-un joc periculos douã minore, una de 15 ani si una de 17 ani. Alãturi de mai tânãrul lui prieten din Poienesti, Viorel Codrianu, pensionarul proxenet a reusit sã convingã fetele sã câstige bani practicând cea mai veche meserie din lume. Afacerea si distractia lui Simion Trifan a fost întreruptã de oamenii legii, care i-au trimis pe amândoi în arest preventiv, chiar de Valentine’s Day.

Este greu de înteles ce a fost în mintea lui Simion Trifan atunci când a decis sã pãcãleascã douã minore, una de 17 si cealaltã de 15 ani, sã practice cea mai veche meserie din lume. Simtind “miros” de cãpãtuialã, pensionarul proxenet de 67 de ani a fãcut ce i-a stat în putere sã le convingã pe fete sã se prostitueze pentru el si pentru prietenul de afaceri, Viorel Codrianu. “Agãta” pustoaicele dornice de distractie pe Facebook, pozând într-un bãtrânel de treabã, singur si cu o situatie materialã bunã. Asa a reusit sã convingã minorele sã se prostitueze, iar sarcina lui si a prietenului de afaceri era aceea de a gãsi clienti. Banii erau împãrtiti, se pare, între ei, în asa fel încât toatã lumea sã fie multumitã. Despre una dintre fete, gura lumii vorbeste cã aceasta a acceptat usor noul mod de viatã. Vãzând o oportunitate, Simion Trifan a reusit sã o convingã sã facã acest lucru contra cost. A convins-o cã, dacã tot nu este împotriva aventurilor de o noapte, ar putea face si profit din lucrul acesta. “A avut cel putin 20 de relatii în ultimul an. Asta ce stiu eu. Poate cã au fost mai multe”, spune o femeie din Poienesti, comuna din care provine prietenul lui Simion, Viorel Codrianu. Toatã afacerea celor doi a fost întreruptã, definitiv, de cãtre politistii vasluieni. Cel de-al doilea proxenet este consilier sãtesc în Consiulul Local Poienesti, adicã un fel de mânã dreaptã a primarului, pe care-l informeazã despre problemele din sat. Aceastã functie este onorificã si conferã acestui consilier un soi de putere în sat. Legea permite ca primarul sã ofere aceastã demnitate unui cetãtean dintr-un sat din care nu a fost ales niciun consilier local. Nu are drept de vot în CL, însã are suficientã influentã, mai ales cã este desemnat prin vot de cetãtenii din comunitate.

Comunicatul emis de cãtre Politia Vaslui

“În perioada decembrie 2016 – februarie 2017, Trifan Simion din municipiul Vaslui si Codrianu Viorel din comuna Poienesti au înlesnit practicarea prostitutiei de cãtre douã minore din judetul Vaslui, în vârstã de 17, respectiv 15 ani. Cei doi bãrbati cãutau clienti pentru cele douã tinere, obtinând astfel diferite sume de bani. De asemenea, cei doi au încercat sã determine sã practice prostitutia mai multe persoane de sex feminin cu situatie materialã precarã”, se aratã în comunicatul emis de politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Vaslui. Numai cã activitatea lor nu a durat prea mult, fiindcã judecãtorii vasluieni au decis arestarea acestora pentru 29 de zile, la propunerea porcurorilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui. Politistii au strâns suficiente probe si, culmea, de Ziua Îndrãgostitilor au fost sãltati.