|

Portretul huseanului care a îngrozit Europa. Victimele sale erau mai întâi violate si apoi ucise

MONSTRUL …Un psihopat extrem de periculos, care, sub masca unui modest sofer de camion, camufla firea unui violator, capabil sã îsi ucidã victimele, strivindu-le capul cu o barã metalicã de la vehiculul cu care cutreiera Europa! Asta cred anchetatorii germani despre huseanul pe care l-au indentificat în aceastã sãptãmânã, ca fiind suspectul principal în cazul a douã violuri urmate de crimã. Numele sãu este Ciolpan Cãtãlin Dorinel, are 40 de ani si, spun husenii care îl cunosc, a mai avut întâmplãri care au scos la ivealã câte ceva din apucãturile sale de om obsedat sexual. Nu a dat însã niciodatã de bãnuit cã ar fi în stare sã ucidã. Ciudat este cã disimularea lui Ciolpan a mers pânã acolo încât aceasta, desi, la adãpostul noptii, viola si ucidea fãrã remuscare, ziua îsi umplea Facebook-ul cu poze duioase, în care îsi tinea copilasii în brate, stãtea alãturi de sotie, fãcea grãtare în familie, ca un tatã si sot iubitor. Nimeni n-ar fi putut bãnui cã dincolo de imaginea aceasta sensibilã, se ascunde, de fapt, un monstru. În fata probelor imbatabile, inclusiv ADN, Cãtãlin Dorinel Ciolpan s-a apãrat, negând toate acuzele.

Anchetatorilor germani le-au luat aproape 8 luni de zile, ca sã dea de urma criminalului care a violat-o si, apoi, a ucis-o în noimebrie 2016, pe tânãra de 27 de ani, în Endingen, Germania. Femeia fusese puternic lovitã în cap cu o barã de fier, folositã la camioane. S-a dedus cã e vorba despre un sofer de cursã lungã. Pe aceastã pistã au plecat politistii, iar în aceste zile, au ajuns la huseanul Cãtãlin Dorinel Ciolpan, arestat vineri în baza probelor, inclusiv cele ADN. Politistii au comparat si cu ADN-ul gãsit pe cadavrul unei frantuzoaice, violatã si ucisã în ianuarie 2014, în acelasi mod. Surpriza a fost uriasã, când s-a dovedit cã e vorba despre unul si acelasi autor. Pus în fata probelor, Ciolpan a negat vehement orice implicatie, însã anchetatorii nu au dubii si detin destule probe pentru cele douã violuri, urmate de crimã.

Vecinii: “Are si el copii, are chiar si o fatã, cum a putut sã facã treaba asta?!”

Ieri, la Husi, politistii au descins la locuinta bãrbatului, de unde au ridicat mai multe probe, inclusiv o masinã. Vecinii au avut un soc atunci când au vãzut multimea de oameni ai legii, care cautã dovezi pentru faptele lui Ciolpan. Nu aveau o pãrere prea bunã despre el, dar nu s-au gândit cã ar putea viola si ucide, la drumul mare. Au povestit cã Ciolpan a încercat mai multe afaceri, dar a esuat cu toate. A plecat apoi în Germania, unde s-a stabilit împreunã cu familia. “A avut un magazin alimentar, dar pe care stim cã l-a închis dupã problemele cu banca. A mai avut o Dacia Papuc, albã, cu care cãra lemne de la pãdure si le vindea oamenilor, prin oras. Nu am stiut decât încoace cã s-a fãcut sofer de camion în strãinãtate. Stim cã s-a despãrtit de sotie la un moment dat, dar s-au împãcat. Au trei copii. Avea si o multime de datorii pe la bãnci, pe colo, pe colo, si de asta a si plecat în strãinãtate. A mai fost o situatie care ne-a cam pus pe gânduri. A luat locuinta unei rude, pe care a adus-o aici, la el, iar femeia aceea, desi nu era foarte bãtrânã, a murit imediat. Pentru mine, a fost ceva destul de ciudat, dar poate a fost doar o întâmplare. Când am auzit acum cã a violat si a omorât douã femei, am rãmas socati si ne-am amintit de întâmplarea de atunci. Are si el copii, are chiar si o fatã, cum sã facã treaba asta?! E greu de spus ce suflet poate avea un asemenea om”, au spus vecinii.

Poza linistit si iubitor în sânul familiei, însã noaptea, sustin anchetatorii, viola si ucidea fãrã milã!

Unii povestesc faptul cã Ciolpan a avut si la Husi câteva manifestãri care ar fi putut indica un comportament nociv, mai cu seamã în privinta femeilor. “El a avut anumite legãturi cu Roxana, fata din dosarul de prostitutie de acum câtiva ani de la Husi. Lucrurile erau încurcate si acolo. Apoi, odatã, el a mers în curtea unui om, nu vreau sã îi dau numele, unde a vãzut o fatã pe care a pus ochii. Si fãcea urât rãu, ca sã ia fata aceea. A trebuit sã intervinã lumea, sã lase fata, cã el nu voia sã îi dea pace. Atunci ne-am gândit cã el e obsedat sexual. Au fost mai multe situatii, dar azi par nesemnificative, fatã de ce a putut comite acum”, povesteste una din persoanele care îl cunosc pe individ. Altfel, cei care i-ar privi doar profilul de Facebook ar crede despre Ciolpan cã e un om cât se poate de normal. Imagini înduiosãtoare cu copiii în brate, cu sotia, la petreceri sau la grãtare în familie, îi fac acestuia un profil de om cumsecade. Oricui i-ar fi imposibil sã creadã cã bãrbatul putea sã pozeze asa de linistit în sânul familiei, lângã sotie si copii, având pe constiintã douã crime înfiorãtoare. Ciolpan a negat în fata anchetatorilor orice implicare în cele douã cazuri, iar prezumtia de nevinovãtie trebuie sã functioneze pânã la capãt, însã anchetatorii germani sustin cã ADN-ul huseanului si cel gãsit pe cadavrele ambelor victime indicã, fãrã niciun fel de dubiu, cã e vorba de una si aceeasi persoanã.