|

UPDATE: Galben-verzii au intrat in greva. Jucatorii refuza sa se mai antreneze

UPDATE: Situatia la echipa antrenata de Liviu Ciobotariu se agraveaza de la o zi la alta. Primul care a atras atentia asupra problemelor financiare a fost chiar antrenerul. La conferinta de presa de dupa meciul cu FC Brasov, acesta a declarat ca intarzierile salariale afecteaza foarte mult atmosfera in cadrul lotului. “Nu stiu daca pana la meciul urmator (n.r. Viitorul Constanta) voi mai avea pe cine sa antrenez. Din cate am inteles este cea mai grea perioada prin care trece clubul. Mi-e teama sa nu se stinga becul si sa se inchida usa”

Azi a venit randul jucatorilor

Galben-verzii aveau programat astazi, la ora 11, primul antrenament de dupa meciul cu FC Brasov. Desi s-au prezentat la vestiare, acestia au refuzat sa iasa pe teren si au instiintat staff-ul tehnic ca intra in greva pana cand o parte din salarii va fi achitata. Aproape toti jucatorii transferati in iarna au declarat ca zilele urmatoare vor pleca acasa in cazul in care situatia nu se va rezolva. “Nu am primit nici un euro de cand am am venit la Vaslui. Au trecut aproape 3 luni, nu mai putem astepta.” a declarat unul dintre fotbalistii sositi in iarna la Vaslui.

OPTIMIST

Adrian Porumboiu  este convins ca   actualul actionariat va face tot posibilul ca FC Vaslui sa primeasca licenta si pe sezonul viitor: “Nu cred ca actualul actionariat si staful administrativ al clubului nu vor rezolva problema licentei.”

S-A STABILIT…Cluburile din Liga I vor trebui sã detinã în continuare licenta pentru a participa în campionat. Anuntul a fost fãcut de presedintele FRF, Rãzvan Burleanu, care a spus cã procedura rãmâne valabilã, dar va suferi unele modificãri semnificative.

Concret, licenta va fi în continuare obligatorie, însã aceasta va putea fi validatã de Federatia Românã de Fotbal chiar dacã cluburile din Liga I înregistreazã datorii la stat. “Am schimbat si este suficient ca echipele sã poate lua licenta chiar dacã au datorii la stat. În rest, procedura rãmâne la fel. Licenta este necesarã si foloseste ca antrenorii si jucãtorii sã îsi poatã obtine salariile. Inclusiv UEFA cere licenta pentru cupele europene”, a declarat Burleanu. În ceea ce priveste situatia de la Vaslui, aceasta a fost comentatã de Adrian Porumboiu. Omul de afaceri a declarat cã situatia de la clubul galben-verde se va rezolva si nu vor fi probleme. “Clubul are sanse sã ia licenta, e usor anul acesta, nu sunt probleme.” Fostul arbitru international a comentat si prestatia de luni a centralului Hategan, admitând cã FC Brasov merita sã primeascã un penalty. “Brașov a avut un 11 metri clar, la duelul cu Mateiu. Adiționalul nu putea sã dea penalty. Sunt niște copii care de-abia au pãtruns în aria arbitrajului. Cum putea un asemenea arbitru sã treacã peste central? Acel adițional este în mod deosebit doar pentru a vedea dacã a trecut mingea de linia porții.” a mai declarat Porumboiu.

Corona Brasov, prima echipã retrogradatã din cauza licentei

Echipa de sub Tâmpa este prima din Liga I care va retrograda la finalul acestui campionat. Desi pe terenul de joc încã mai are sanse sã se salveze, clubul brasovean nu si-a depus dosarul de licentiere în termenul stabilit de FRF, adicã 31 martie. Acesta nu va primi dreptul de a evolua în sezonul urmãtor pe prima scenã fotbalisticã indiferent de rezultatele obtinute în cele 9 etape rãmase.