spot_imgspot_img
9.1 C
Vaslui
26-apr.-2024

POSTUL SFINTEI MĂRII. Ce nu trebuie să faci în post

- Advertisement -

POSTUL SFINTEI MĂRII. Creştinii ortodocşi se află, de pe 31 iulie şi pînă în 15 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta este considerat un post dur, cu toate că este unul relativ scurt.

Biserica Ortodoxă a rânduit Lăsata Secului pentru începutul Postului Sfintei Mării pe data de 31 iulie. Însă, dacă această dată cade miercurea sau vinerea, se lasă sec cu o zi mai înainte.

De asemenea, postul se prelungește și în ziua sărbătorii înseși, dacă aceasta cade miercurea sau vinerea, făcându-se dezlegare la untdelemn, pește și vin.

Tipicul cel Mare și învățătura pentru posturi din Ceaslovul Mare prescriu ajunare lunea, miercurea și vinerea, până la Ceasul IX, adică până la ora 15.00, când se consumă mâncare uscată. Marțea și joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica se dezleagă la untdelemn și vin.

La 6 august (sărbătoarea Schimbării la față), în orice zi ar cădea, se face dezlegare la untdelemn, pește și vin.

POSTUL SFINTEI MĂRII. Tradiţii şi obiceiuri de Sântămărie

Postul Adormirii Maicii Domnului mai este cunoscut în popor şi ca Postul Sfintei Mării sau Sântămăriei. Acest post îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului.
Biserica recomandă ca, în această perioadă de post, să fie citită zilnic rugăciunea „Paraclisul Maicii Domnului”.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/postul-sfintei-marii-barbatii-ironizati-daca-nu-tin-seama-de-acest-obicei_1759713.html#ixzz3heo18Jvs

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.