|

Povestea cutremurătoare a unui bărbat infirm condamndat să trăiască cu doar 39 de lei pe lună

Un bărbat din Arad este condamnat să trăiască doar cu 39 de lei pe lună. Are trei copii în grijă şi un braţ amputat, însă cu toate acestea statul îi dă o pensie de handicap extrem de mică. Mai mult, comisia care a evaluat cazul lui nu i-a dat nici dreptul la un însoţitor.

Bărbatul trăieşte de un an de zile coşmarul vieţii lui. Acesta are braţul amputat şi o pensie de handicap de doar 39 de lei. Bărbatul este umilit de statul român deoarece prin legislaţia adoptată nu vrea să-i recunoască handicapul şi să-i ofere un ajutor mai consistent. Acesta nu are nici măcar dreptul la un însoţitor, deși la prima evaluare acest lucru a fost validat de comisia de specialitate, potrivit aradon.ro.

Bărbatul a muncit ca lucrător forestier, iar anul trecut, în timp ce se afla la tăiat de lemne cu un coleg, a doborât un copac ce a căzut direct peste el. Pomul i-a zdrobit brațul drept, iar medicii i l-au amputat.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/povestea-cutremuratoare-a-unui-barbat-infirm-condamndat-sa-traiasca-cu-doar-39-de-lei-pe-luna_346620.html#ixzz4aozjJaiy