|

UPDATE: Criminalul de la Albești a fost dus în fața anchetatorilor

ULTIMA ORA…După o zi petrecută în spital, Petrică Onila a ajuns pe mâna anchetatorilor. De puțină vreme au început audierile, în cadrul carora bărbatul de 45 de ani va trebui să explice procurorilor motivul pentru care a decis să-și ucidă soția cu patru lovituri de cuțit. Pe numele bărbatului a fost emis mandat de reținere pentru 24 de ore, iar mâine va ajunge și în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.
.

STIRE INITIALA: Povestea din spatele teribilei crime de la Corni-Albesti.
SOCANT… Gelozia este mobilul crimei de la Corni-Albesti. Orbit de furie, Petricã Onila si-a ucis sotia cu patru lovituri de cutit, bãnuind-o de infidelitate. Acesta se pare cã si-a premeditat actiunile cu sânge rece. Din pãcate, crima are urmãri tragice. Un tânãr licean în ultimul an si sora sa, studentã în anul II, la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, au rãmas fãrã niciun sprijin, tocmai când aveau nevoie cel mai mult. Tragedia s-a petrecut pe fondul unor discutii legate de o presupusã aventurã a victimei, dar si de planurile bãrbatului de a se muta, împreunã cu toatã familia, în Spania. Într-un acces de furie, a pus mâna pe cutit si i-a aplicat sotiei sale, Coca, patru lovituri, în zona pieptului. A încercat apoi sã-si punã capãt zilelor, dar nu a reusit decât sã-si provoace câteva zgârieturi în zona pieptului. A sunat linistit la 112 si a anuntat crima. În scurt timp, politistii au ajuns la locul faptei, iar o ambulantã SMURD l-a preluat pe criminal si l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cum este în afara oricãrui pericol, Petricã Onila a fost transferat în sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Vaslui, unde va fi evaluat din punct de vedere psihologic. Normal ar fi fost ca acesta sã fie în arest preventiv si sã fie evaluat de medicii unui penitenciar. Dar doctorii vasluieni au refuzat sã-l externeze din spitalul judetean si, cum acesta ameninta cã se sinucide, s-a luat decizia internãrii în sectia de Psihiatrie. Acum politistii si procurorii sunt legati de mâini si de picioare. Nu pot face nimic pânã în momentul în care medicii nu-i semneazã biletul de iesire din spital. Pânã când procurorii vor începe ancheta propriu-zisã, reporterii de la Vremea Nouã au fãcut propriile investigatii. Rezultatele sunt halucinante. Cu câteva zile înainte de a comite oribila faptã, Petricã si-a dus TIR-ul pe care era sofer, la Iasi, în curtea unei companii la care acesta lucrase. Patronul i-a permis acest lucru, fiindcã fostul angajat avusese o conduitã exemplarã cât a lucrat acolo. Întâlnindu-se cu fostii colegi, acesta le-a povestit cã sotia îl însealã si cã o va omorî, dupã care se va sinucide. Dar nimeni nu l-a luat în seamã, nebãnuind cã acesta chiar vorbeste serios. Si în sat, nimic nu prevestea tragicul eveniment. Petricã si Coca Onila au avut musafiri chiar cu câteva ore înaintea crimei. Au stat la un pahar de visinatã si o pastramã de oaie. Comportamentul celor doi soti era unul cât se poate de normal si nimic nu indica faptul cã în acel cãmin conjugal se acumulase atâta tensiune. Musafirii au povestit cã cei doi pãreau un cuplu normal si chiar s-au pupat pe obraz dupã ce Coca a primit un compliment.

“Încã sub socul evenimentelor, rudele sotilor Onila au aprins o lumânare în memoria victimei, Coca.

Vestea crimei petrecutã în noaptea de 22/23 octombrie a îngrozit întreaga suflare a localitãtii Corni, comuna Albesti mai ales cã nimeni nu se astepta ca tocmai Petricã Onila sã recurgã la un asemenea gest. Strânsi pe la porti, oamenii încercau sã gãseascã o explicatie la ceea ce s-a întâmplat. Unii sustineau cã victima, Coca Onila, i-ar fi cerut sotului sãu sã divorteze, pe motiv cã s-ar fi îndrãgostit de un alt bãrbat cu doi ani mai mare ca ea. Aflat, se pare, sub influenta bãuturilor alcoolice, dupã ce, întreaga zi, a avut musafiri, bãrbatul nu a primit bine vestea datã de sotie. A pus mâna pe cutit si i-a aplicat acesteia patru lovituri în zona pieptului. A încercat apoi sã se sinucidã, dar nu a reusit decât sã-si provoace câteva zgârieturi în zona pieptului. Calm, a sunat la 112 si a povestit ce s-a întâmplat în locuinta sa. În scurt timp, la fata locului a sosit un echipaj SMURD dar si politistii, însotiti de un procuror criminalist. Criminalul a fost luat de echipajul medical si transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dar este în afara oricãrui pericol, stabil hemodinamic si urmeazã sã fie transferat la sectia de Psihiatrie. De cealaltã parte, alti sãteni sustin cã adulterul femeii este, de fapt o poveste scornitã de oamenii din sat si cã nimic nu este adevãrat. “Erau oameni linistiti, la locul lor si muncitori. Petricã lucra ca sofer pe camion, pe Comunitate, de mai multi ani si reusise sã-si ridice o casã frumoasã. Sotia, Coca, a fost si ea plecatã, dar de putin timp, în Germania. Lucra la un abator. Am înteles cã tot el a împins-o sã plece la muncã în strãinãtate. Voia sã strângã destui bani ca sã-si termine casa. Chiar în ziua în care s-a întâmplat crima, cu câteva ore mai devreme, am fost pe la ei. Am stat de vorbã, am bãut o cafea si am mâncat pastramã. El fãcea tuicã, la un cazan asezat în spate, la coltul casei, împreunã cu Coca si nimic nu prevestea grozãvia care a urmat. Vorbeau amândoi, se pupau pe obraz. Ba chiar îi spuneam ei cã a slãbit si cã mai are putin si o ajunge pe sotia mea din urmã. Au râs amândoi pe tema asta si spuneau cã asa îi stã mai bine. Ce s-a întâmplat apoi, doar ei doi stiu. Despre varianta care se vehiculeazã prin sat, cã ar fi avut pe altcineva, eu nu am auzit si nici nu cred asa ceva. Îsi fãceau casã împreunã, asa cã nu cred varianta asta”, spune un cumãtru al familiei Onila.

Spovedania criminalului în fata fostilor colegi de muncã

În timp ce satul de bastinã a sotilor Onila este împãrtit în douã tabere, unii cred în povestea adulterului, altii o resping, fostii colegi de serviciu ai lui Petricã reusesc sã lãmureascã întreaga poveste. Mai exact, dupã ce a venit din ultimul voiaj, bãrbatul a oprit autotrenul la sediul unei firme de constructii din Iasi unde lucrase o perioadã lungã de timp. I-a cerut patronului sã-i permitã sã lase masina în curtea societãtii pe perioada concediului, mai ales cã acolo era sub pazã si acasã nu avea unde sã o lase. Apoi a cerut voie sã facã un dus în vestiarul muncitorilor, înainte de a pleca spre casã. A stat de vorbã cu fostii sãi colegi si le-a povestit de bãnuielile lui, dar si de planurile de viitor. “Spunea cã vrea sã vorbeascã cu sotia lui si împreunã sã vândã tot ce au în tarã si sã se mute, cu toatã familia, în Spania. Gãsise loc de muncã acolo si pentru el si pentru sotie. Era si supãrat pentru cã sotia l-ar însela si cã, dacã nu va reusi sã se înteleagã cu ea, o va omorî si apoi îsi va pune si el capãt zilelor. Nu am crezut cã va ajunge atât de departe. L-am îmbãrbãtat si am pus vorbele sale pe seama supãrãrii. Am vãzut apoi poza lui în ziare si atunci am realizat cã Petricã nu glumea deloc”, au declarat fostii colegi de muncã ai lui Petricã Onila. Declaratia acestora poate confirma teoria conform cãreia s-a ajuns la crimã din cauza adulterului sau între cei doi soti a izbucnit o ceartã pe tema mutatului în Spania si nu au ajuns la o întelegere. Supãrat si poate si sub influenta bãuturilor alcoolice, bãrbatul a pus mâna pe cutit si a lovit fãrã milã.

Fiica familiei Onila, mãrturii în exclusivitate

MÃRTURIE… Un gest necugetat, rãmas, deocamdatã, fãrã niciun fel de explicatie, si-a pus puternic amprenta pe copiii familiei Onila. Urmare a oribilei crime, cei doi copii, un bãiat, elev în clasa a 12-a la un liceu din Vaslui si o fatã, studentã în anul II la ASE, în Bucuresti, au rãmas ai nimãnui. Mama lor, Coca Onila, va fi înmormântatã dupã ce corpul neînsufletit va putea fi ridicat de la Medicina Legalã, iar tatãl, Petricã, va ajunge, multi ani, în spatele gratiilor. Am întrebat membrii familiei dacã stiu ce l-ar fi putut determina pe bãrbat sã recurgã la un asemenea gest. “Nimeni nu poate spune ce s-a întâmplat de s-a ajuns aici. Erau doar ei doi acasã. Eu am ajuns de putin timp, de la Bucuresti, dupã ce am fost sunatã de rude si mi-au spus ce s-a întâmplat. Fratele meu era la Vaslui, la scoalã. Nu stim nimic, nu stim absolut nimic”, a declarat fiica Cocãi si a lui Petricã Onila. De asemenea, vestea mortii femeii s-a rãspândit foarte repede si fratii acesteia sunt asteptati sã se întoarcã, în cel mai scurt timp, acasã, din Germania.