|

Povestea pacientului internat din 27 mai și vindecat de COVID-19, care cere să mai rămână în spital: „Am fost foarte aproape de deces”

În condițiile în care, odată cu decizia CCR, sute de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus au cerut externarea, în România se înregistrează si o situație inversă: un bolnav de 54 de ani, internat din 27 mai la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, le-a cerut medicilor care l-au tratat să nu-l externeze, chiar dacă acum mai bine de o săptămână testele au ieșit negative la SARS-CoV-2, deci, s-a vindecat. Şi-a prelungit internarea la cerere, deoarece a rămas cu mari probleme respiratorii şi consideră că se poate recupera doar sub supraveghere medicală. Bărbatul a ajuns la spital cu simptome uşoare şi la scurt timp boala s-a agravat.

Viorel Căuneac a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre boala sa și a început cu un sfat pentru cei care sunt suspectați de îmbolnăvire: „Problema este să-şi facă testul şi să vină să se trateze, pentru că poate răspândi la alţi bolnavi sau poate face forme grave, cum am făcut eu. Şi dacă face forme grave, se tratează destul de greu, destul de greu se tratează. Poate să ajungă până la deces. Eu am fost aproape de acest lucru”, a declarat pentru Digi24 Viorel Căuneac, pacientul de la Iași vindecat de COVID-19. „Dar, totuşi, am avut tăria de caracter şi am avut puterea să trec peste perioada asta şi am respectat medicamentaţia, am respectat tot ce mi s-a spus”, a adăugat bărbatul.

„Când m-am internat, am făcut formă uşoară. Nu credeam, nu credeam. Erau mulţi bolnavi care erau asimptomatici, mulţi plecau, veneau. Am zis că nu e aşa de grav, dar nu se compară o persoană cu alta. Mulţi s-au externat, că stau aici deja de 39 de zile”, a povestit Viorel Căuneac….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/povestea-pacientului-internat-din-27-mai-si-vindecat-de-covid-19-care-cere-sa-mai-ramana-in-spital-am-fost-foarte-aproape-de-deces-1334602