|

PREA MICI

FC Vaslui – Inter 0-2

DIFERENTÃ DE VALOARE… FC Vaslui a pierdut prima mansã a playoff-ului Europa League si pãstreazã sanse minime pentru returul de la Milano. Asearã, diferenta a fost fãcutã de valoarea individualã a jucãtorilor, dar si de experienta internationalã net superioarã a Interului. Italienii au marcat douã goluri frumoase, prin Cambiaso si Palacio, douã goluri care puteau fi totusi parate de un Coman aflat nu tocmai în cea mai bunã zi.

Marius Sumudicã a început meciul cu Inter asezând în teren o echipã mai mult preocupatã de apãrare, decât de atac. Pentru prima datã în acest sezon, Lucian Sânmãrtean a purtat banderola de cãpitan, de la el Sumudicã având asteptãri uriase. Inter a arãtat cât de mare este încã din primele minute, elevii lui Stramaccioni trecând repede la conducerea partidei.

Inspirati parcã de mesajul coregrafiei peluzei vasluiene -Impossible is nothing- “galben-verzii” au prins curaj si dupã un sfert de orã au iesit din propria jumãtate, însã încercãrile lui Sânmãrtean si Antal au rãmas fãrã urmãri. O superexecutie a fãcut ca tabela sã indice 1-0 pentru Inter, încã din minutul 25. Esteban Cambiaso l-a învins pe Coman cu un voleu superb de la 25 de metri iar publicul de pe arena “Ceahlãul” amutea. FC Vaslui a dat primele semne de viatã abia în minutul 41, atunci când N’Doye a finalizat o actiune cu un sut bun de la distantã. Mingea a fost respinsã în corner si acela pãrea sã fie semnul de trezire al vasluieninilor. La doar douã minute, Antal nu a putut ajunge la o centrare în fata portii, iar scorul la pauzã rãmânea 0-1. Nu înainte ca Interul sã mai aibã o barã, prin Snejder.

Nemultumit de evolutia lui Stanciu din prima reprizã si dorind sã aducã ceva nou în jocul echipei sale, Sumudicã l-a introdus pe teren pe Dacian Varga. Partea a doua a început echilibrat, ambele echipe având încercãri timide de a ajunge la poarta adversã. Spectatorii au privit ciudat schimbarea lui Sumudicã din minutul 60, atunci când Sburlea i-a luat locul lui Marius Niculae, probabil epuizat de ritmul meciului. Trimis în banda stângã, Varga a semnat prima mare ocazie a Vasluiului în minutul 66 atunci când a sutat prin fata portii. Purtati de valurile din tribune, fotbalistii vasluieni au început sã prindã curaj, iar Charalambous putea egala din doar opt metri. Fix când atmosfera devenise una demnã de o competitie europeanã, Rodrigo Palacio avea sã majoreze diferenta pe tabela de marcaj. Angajat în adâncime, atacantul Interului l-a învins usor pe Dani Coman, care s-a “culcat” prea devreme. Pânã la final, vasluienii au încercat sã puncteze mãcar o datã, dar au ratat încã o ocazie uriasã prin Sabrin Sburlea. Atacantul “galben-verzilor” nu a putut trimite însã mingea în poartã cu o loviturã de cap din interiorul careului.

Lucian SANMARTEAN: “A fost un meci foarte greu. Am întâlnit o echipã grea, cu renume si care a jucat un fotbal de calitate. Ceea ce stiu e cã vom merge în Italia sã ne jucãm sansa pânã la capãt. ”

Adrian SALAGEANU: “Pãrerea mea este cã diferenta a fãcut-o valoarea individualã a jucãtorilor. Nu pot sã spun cã Inter-ul ne-a dominat pe noi, dimpotrivã au fost momente când am fost peste ei. Au venit pentru noi cele douã faze, niste executii de jucãtori mari si asta cred cã a fãcut ca scorul sã fie 2-0. Vom merge în Italia sã facem un joc bun, sã înscriem si sã nu fim învinsi… Dar asta rãmâne de vãzut! “