|

Prefectul de Vaslui, Eduard Popica, este noul secretar general al Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din România

FUNCTIE… Prefectul judetului Vaslui, Eduard-Andrei Popica, a participat în perioada 10-12 martie la o întâlnire a prefectilor, organizatã de Ministerul Afacerilor Interne la Brasov. Cu acest prilej, fiind organizatã si adunarea generalã a Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din România, tânãrul prefect de Vaslui a fost ales pe functia de secretar general al asociatiei, functie pe care o va ocupa pânã în varã, atunci când se vor organiza alegeri pentru conducerea executivã. „Este o alegere care mã onoreazã, mai ales cã sunt si cel mai tânãr prefect din România. Faptul cã oameni cu experientã în administratie, prefecti din alte judete, au avut încredere în mine si m-au votat pentru aceastã functie, mã onoreazã si mã obligã sã mã achit de sarcinile care îmi revin în perioada imediat urmãtoare. Urmeazã, pe linie administrativã, o perioadã destul de aglomeratã, în primul rând pentru pregãtirea alegerilor europarlamentare si cred cã mã vã achita cu brio de sarcinile care îmi revin ca prefect al judetului Vaslui”, a spus Eduard Popica.

În perioada de lucru de la Brasov, reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut mai multe întâlniri. Una dintre ele a fost cu reprezentantii Autoritãtii Electorale Permanente (AEP), unde s-a discutat despre pregãtirea alegerilor europarlamentare din data de 26 mai 2019, cât si cu reprezentanti ai Guvernului, pe tema alegerilor care bat la usã. „În cadrul întâlnirii au fost stabilite atributiile si sarcinile care revin Autoritãtii Electorale Permanente si Institutiilor Prefectului în pregãtirea, organizarea si desfãsurarea alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019. Totodatã, Guvernul a dispus mãsuri pentru securizarea votului si pentru prevenirea votului ilegal. Numãrãtoarea votului va fi înregistratã neîntrerupt audio-video si procesele verbale din fiecare sectie de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate si trimise cãtre Biroul Electoral Central de cãtre operatorii de calculator din fiecare sectie de votare”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica. Au urmat discutii cu comisarul sef Florin Catanã, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), si comisarul sef Mirel Toancã, director al Directiei Generale de Pasapoarte (DGP), pe marginea problemelor cu care se confruntã cele douã directii la nivelul fiecãrui judet. “La Brasov am mai avut o întâlnire cu domnul Adrian Petcu, secretar de stat MAI, si conducerea Directiei Generale pentru Relatiile cu Institutiile Prefectului din MAI, unde am discutat despre problemele punctuale pe care le întâmpinãm în activitatea serviciilor din fiecare Institutie a Prefectului în parte”, a mai spus prefectul judetului Vaslui.

Prefectul tânãr si energic al Vasluiului, votat de colegii din tarã

Tot la Brasov a avut loc si adunarea ordinarã a Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din România (APSR), unde au fost luate o serie de decizii organizatorice si demarcate procedura pentru alegerea secretarului general al asociatiei. Astfel, prefectul de Vaslui a fost ales secretar general al asociatiei. „Aceastã functie mã onoreazã, mai ales cã sunt cel mai tânãr prefect din tarã, având sustinerea prefectilor cu experientã în aceastã functie, care mi-au acordat încredere. Voi detine aceastã functie pânã în luna iunie, când vor fi organizate alegeri generale la APSR, pentru functiile de presedinte, secretar general si vicepresedinti”, a spus Popica.