spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

Prefectul si subprefectul de Vaslui intrã la evaluãri pânã în primãvarã

- Advertisement -

EVALUÃRI…Guvernul intentioneazã ca, în perioada imediat urmãtoare, sã bage la evaluãri înaltii functionari pubici din România, categorie în care intrã prefectul Eduard Popica si subprefectul Mircea Gologan. Evaluarea se va realiza în scopul aprecierii performantelor obtinute, prin raportarea rezultatelor obtinute în mod efectiv la obiectivele stabilite în ultimii ani, prin raportarea rezultatelor obtinute în ultimii 2 ani si a criteriilor de performantã la obiectivele strategice stabilite.

Perioada evaluatã în cazul înaltilor functionari publici, cazul prefectului sau subprefectui de Vaslui, este de 2 ani, începând cu data de 1 ianuarie a primului an de activitate si pânã la data de 31 decembrie a anului urmãtor, în spetã întregul an 2018. Evaluarea anualã si evaluarea generalã se realizeazã si pentru functionarii publici care exercitã cu caracter temporar o functie publicã corespunzãtoare categoriei înaltilor functionari publici. Evaluarea performantelor profesionale individuale si evaluarea generalã se realizeazã pe baza urmãtoarelor documente: raportul de activitate întocmit de înaltul functionar public; referatul de evaluare întocmit de prim-ministru pentru înaltii functionari publici care ocupã functiile publice, de conducãtorul autoritãtii sau institutiei publice în al cãrei stat de functii se aflã functia publicã pentru înaltii functionari publici care ocupã functiile publice, respectiv de cãtre secretarul general al Guvernului. Calificativul final al evaluãrii se stabileste pe baza notei finale, dupã cum urmeazã: între 1,00 si 2,00 – nesatisfãcãtor; între 2,01 si 3,50 – satisfãcãtor; între 3,51 si 4,50 – bine; între 4,51 si 5,00 – foarte bine.

Scopul acestui act normativ este sã aducã în stare de constitutionalitate modul în care se face evaluarea functionarilor publici la noi în tarã. Anul trecut, Curtea Constitutionalã a spus cã nu este în acord cu Constitutia faptul cã evaluarea functionarilor e tratatã în hotãrâri de Guvern, nu într-o lege. Prin urmare, era necesarã reglementarea adusã prin aceastã lege.

Si restul functionarilor publici din judet intrã la evaluãri

Legea reglementeazã atât modul cum se face evaluarea înaltilor functionari, a debutantilor si a tuturor celorlalti functionari publici din sistem. În Statutul functionarului public se va introduce un capitol special pentru evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor (reglementarea actualã e datã de HG nr. 611/2008). Dintre scopurile acestei evaluãri dispare însã, în proiectul propus pentru adoptare, ideea de recompensare a functionarilor care au obtinut rezultate deosebite. Evaluarea performantelor individuale ale înaltilor functionarilor publici se va face tot anual (individualã) si din doi în doi ani (generalã), bazatã pe raportul de activitate al evaluatului, pe referatul de evaluare, pe fisa postului celui evaluat si pe baza obiectivelor pentru perioada evaluatã si indicatorii de performantã. Etapele de evaluare vor rãmâne aceleasi, la fel si sistemul de calificative (de la nesatisfãcãtor, la foarte bine). În cazul debutantilor, evaluarea se va face tot în termen de cinci zile lucrãtoare de la terminarea stagiului, mentinându-se inclusiv etapa interviului cu debutantul în cadrul evaluãrii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.