|

Premierã în judetul Vaslui: nocturnã la liga a V-a

Investitii bazele sportive

DE APRECIAT… Cine strãbate, la lãsarea întunericului, comuna Vãleni, o localitate situatã la 12 kilometri de Vaslui, pe Drumul National 24, cu sigurantã va observa oaza de luminã ce acoperã stadionul din localitate. Si asta pentru cã, începând din luna august a acestui an, stadionul din Vãleni a devenit prima “arenã” comunalã din judet care beneficiazã de instalatie de nocturnã.

În ultimii ani, Primãria comunei Vãleni a acordat o atentie deosebitã fenomenului sportiv, fiind implicatã activ atât în sustinerea proiectelor sportive de pe teritoriul comunei cât si prin investitiile majore pe care le-a fãcut în partea de infrastructurã. Astãzi, comuna se poate mândri cu o bazã sportivã modernã, care contine inclusiv o instalatie de nocturnã. Edilul comunei, Radu Beligan, spune cã lucrarea nu a costat foarte mult, având în vedere cã a fost fãcutã odatã cu extinderea retelei de iluminat public. “În oferta pentru iluminatul public, la nivel de comunã, am cerut firmei respective sã-mi punã si câteva lãmpi pentru ambele stadioane, cel de la Vãleni si cel de la Moara Domneascã. Vrem ca în perioada urmãtoare sã vinã o echipã de la Asociatia Judeteanã de Fotbal sã-si dea ok-ul pentru a putea gãzdui meciuri ale echipelor noastre de fotbal. Suntem la început, ne mai lovim cu mici probleme, dar suntem încrezãtori cã vom face ceva frumos pentru copiii din comuna noastrã si nu numai” ne-a declarat primarul comunei Vãleni.

“Decât în cârciumi, mai bine pe terenul de sport”

Azi, datoritã atentiei pe care Primãria Vãleni a acordat-o sportului, peste 50 de copii din comunã sunt angrenati în diferite activitãti fotbalistice. “Avem trei grupe de copii si juniori, avem un antrenor care îi pregãteste, le-am cumpãrat echipamente. Nu vrem sã facem noi cine stie ce performantã, dar ne înscriem în toate competitiile, pentru a-i mai scoate din fata calculatorului. De la clasa întâi si pânã la clasa a opta, toatã vara au venit la antrenamente, au fãcut miscare, ceea ce e foarte bine, în primul rând pentru sãnãtatea lor. Decât sã stea prin baruri, sã facã prostii, mai bine pe un teren de sport, unde sã facã miscare”, a mai spus primarul Radu Beligan.

“Dorim ca exemplul celor de la Vãleni sã fie preluat de cât mai multe comunitãti”

Investitiile Primãriei Vãleni în infrastructura sportivã au fost apreciate si de cãtre conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal, care sperã ca exemplul sã fie preluat în tot judetul. “E un lucru extraordinar faptul cã terenul din Vãleni are nocturnã. Din câte am înteles si la Moara Domneascã se urmãreste montarea unei astfel de instalatii. Dacã dãm la o parte instalatiile de nocturnã de la Vaslui, cred cã e primul teren din judet care beneficiazã de iluminat artificial. Se vede cã cei de acolo acordã o atentie sporitã sportului. Au reluat lucrãrile de renovare a stadionului de la Vãleni, l-au pus la punct pe cel de la Moara Domneascã, l-au cooptat în staff pe domnul Mihãitã Lungu, care are experientã la nivel national si international. În plus, primarul si viceprimarul se implicã activ în buna desfãsurare a activitãtilor sportive, în sensul cã asigurã, cu masinile personale, transportul copiilor care trebuie sã participe la antrenamente. Dorim ca exemplul celor de la Vãleni sã fie preluat de cât mai multe comunitãti. Este un exemplu de urmat nu neapãrat pentru fotbal, ci pentru tot ceea ce înseamnã sport” ne-a declarat Bogdan Gheorghitã, presedintele AJF Vaslui.