|

Premierul Grindeanu și-a pus cenușă în cap la Bruxelles: adoptarea OUG 13 nu a fost decizia corectă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la finalul întâlnirilor de la Bruxelles, că adoptarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale nu a fost o decizie corectă.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la finalul întâlnirilor de la Bruxelles, că adoptarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale nu a fost o decizie corectă.

“Eu am urmărit protestele şi când au fost zeci de mii de oameni şi acum când nivelul s-a mai redus. Respect opinia protestarilor, aprecieaz că protestele au fost in ordine, apreciez foarte mult creativitatea concetatenilor, sa stiti ca mesajele transmise le-am inteles. Decizia Guvernului de a abroga OUG la cateva zile e data de urmatorul lucru. Chiar daca la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabila, cand in societate apar proteste, manifestatii, inseamna ca decizia ta nu a fost cea corecta si acea decizie trebuie sa o retragi si acest lucru l-am facut”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă i s-a cerut vreo garanţie referitoare la sistemul judiciar, premierul Grindeanu a replicat: “Adică, dacă am vreun To Do List? Nu!”.

El a adăugat că i-a asigurat pe oficialii europeni că toate modificările legislaţiei penale se vor face, de acum încolo, doar în Parlament, potrivit evz.ro

Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi întrevederi cu oficiali de la Bruxelles, printre care și cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Zeci de români care locuiesc în Belgia au protestat față de Guvern, cu prilejul vizitei oficiale a premierului Grindeanu la Bruxelles.

sursa: https://www.realitatea.net/premierul-grindeanu_2033921.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb