|

Premierul Tudose, despre Năstase, Geoană și Ponta. “Cu Ponta am jucat șah. Joacă bine”

Premierul MIhai Tudose a povestit, într-un interviu acordat în exclusivitate realizatorului Realitatea TV Octavian Hoandră, despre momentul în care s-a simțit mândru de fostul prim-ministru Adrian Năstase, despre șah și despre cum îi consideră el pe Mircea Geoană și pe Victor Ponta.

Mihai Tudose a povestit o întâmplare ce a avut loc la Strasbourg în care, spune el, a fost mândru de prim-ministrul de atunci al României, Adrian Năstase.

“Eram la Strasbourg, se aniversau 10 ani de la accederea României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. A venit și a făcut cadou un bust al lui Titulesc și am fost invitați la o prelegere despre Titulescu.

Năstase a vorbit trei ore despre Titulescu. La început eram îngrozit, făcând estimări cam în cât timp încep să plece studenții francezi din sală. Le-a vorbit atât de frumos, că nu numai că n-au plecat, nici nu s-au foit. Nu au vorbit între ei, deși era vorba despre un personaj oareucm străin pentru ei – nu știu câți auziseră de Titulescu. Părea că toată lumea avea un sentiment de regret când Năstase a terminat prelegerea”, a povestit Tudose.

Despre Mircea Geoană, actualul premier spune că este ”foarte bun pe politică externă”, dar că vulnerabilitatea sa a fost că a crezut mult în niște oameni din jur. ”N-a funcționat. A învățat lecția cu vânătăi proprii”, a afirmat Tudose.

Sunt în Parlament jucători de șah redutabili, precum domnul Ganț, reprezentantul minorității germane în Parlament, a dezvăluit prim-ministrul – ”jucau foarte bine și domnul Hrebenciuc, domnul Ghișe, domnul Vlase”.

Și cu Victor Ponta a jucat șah Mihai Tudose, nu însă și în perioada în care cel dintâi era premier. ”Eram într-o situație ciudată. El era prim-ministru, nu puteai să bați un prim-ministru. Nici să mă las bătut nu mergea”, a spus Tudose.

sursa: https://www.realitatea.net/tudose-a-fost-un-moment-cand-nastase-m-a-facut-mandru_2092414.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb