|

Preot gelos din Husi cere instantei verificarea paternitãtii fiului sãu

TELENOVELÃ…Cum a ajuns un preot, a cãrui preoteasã este secretara comunei Stãnilesti, sã cearã în instantã realizarea testului ADN al bebelusului, ce i-a rãsãrit în curte, suspectând o presupusã relatie a sotiei sale cu un alt bãrbat

CÂND NECURATU’ ÎSI BAGÃ COADA…S-au tulburat rãu de tot apele la Primãria Stãnilesti! O telenovelã, desprinsã parcã din serialele turcesti, a pus pe jar comunitatea localã. Vuieste comuna cã secretara Mihaela Sãlaru, de altfel, o femeie isteatã si o juristã priceputã, ar fi stabilit o relatie mai… apropiatã cu viceprimarul comunei, Costicã Tofan, cãruia, de la o vreme, îi cam coordona activitatea, spre nemultumirea primarului, Liviu Zaharia! În urmã cu câteva luni, secretara Sãlaru a plecat în concediu de maternitate, cãci a nãscut o mândrete de fecior. Socul însã abia acum vine, cãci sotul acesteia, fatã bisericeascã în cadrul Eparhiei Husilor, Sãlaru Stefan, a mirosit si el cã ceva nu e în regulã si si-a dat propria nevastã în judecatã, pentru “tãgadã de paternitate”! Omul, mãcinat de îndoieli, a cerut public efectuarea unui test ADN, suspectând faptul cã bãietelul abia nãscut nu ar fi al sãu. Jurista Mihaela a refuzat, se pare, solicitarea sotului de a face, pe cale amiabilã, un test de paternitate. Între timp, viceprimarul acuzat cã ar cam sti cine este tatãl copilului secretarei, se aflã si el într-o posturã ingratã. Acesta, om cu pãrul alb pe cap, are acasã o sotie vrednicã si trei fiice. Si poate cã situatia aceasta ar fi putut rãmâne pentru totdeauna în alcovul protagonistilor, dacã sãtenii din Stãnilesti nu ar fi reclamat, revoltati: “Ce e în Primãrie la noi? Noi îi plãtim pe acesti oameni sã munceascã pentru comunã sau sã se iubeascã unii cu altii prin institutie? Rusine! Prefectura ar trebui sã îi controleze”, spun sãtenii.

Caz greu la Stãnilesti, unde o telenovelã întortocheatã este pe cale sã bulverseze total activitatea institutiei! Plecarea în concediu de maternitate a secretarei Mihaela Sãlaru a fãcut ca lucrurile sã se complice mai mult decât si-ar fi închipuit cineva. Primarul Liviu Zaharia, spun apropiatii, se plânsese de mai multã vreme cã activitatea nu mai merge cum trebuie, cãci ba lipseau niste hârtii importante, ba nu ajungeau la Prefecturã documentele care aveau nevoie de validare, iar, una peste alta, viceprimarul Tofan nu mai era asa de inimos la locul de muncã, precum îl stia pânã atunci. Gurile rele susoteau deja faptul cã frumoasa secretarã de comunã, Mihaela Sãlaru, l-ar fi cucerit pe viceprimar, iar acesta, ca sã îi intre în gratii, o asculta orbeste. Astfel, mai spun acestia, jurista Mihaela devenea, încet-încet, cea care coordona din umbrã activitatea Primãriei Stãnilesti, mai ales cã avea mintea destul de agerã si stia pe ce “butoane” sã apese. Ei bine, toatã zvonistica aceasta ar fi rãmas, probabil, mult si bine, undeva în birourile institutiei sau, cel mult, pe marginea santurilor din comunã, dacã, în urmã cu doar câteva zile, la Judecãtoria Husi, nu s-ar fi înregistrat un dosar cu totul surprinzãtor!  Preotul (sau diacon, spun unii, n.r.), Stefan Dan Sãlaru, o actioneazã în instantã pe propria sotie, Mihaela Sãlaru, pentru un motiv care le-a dat cârcotasilor apã la moarã: tãgadã de paternitate!

Mãcinat de îndoieli, preotul a cerut test ADN pentru pruncul sãu

Apropiatii spun cã bãrbatul i-ar fi propus initial sotiei sale sã facã, pe cale amiabilã, testul ADN, însã aceasta – ori orgolioasã, ori nesigurã, ar fi refuzat. Mãcinat de gândul cã pruncul nu ar fi al lui, preotul Sãlaru a mers la Judecãtoria Husi, pe data de 23 august 2018, chit cã era constient de faptul cã astfel scoate rufele murdare afarã din familie. Vorbele grele care ajunseserã la urechile sale, despre apropierea dintre femeia sa si viceprimar, i-au pus însã sufletul pe jar suficient de mult, ca sã nu mai tinã cont de nimic. Interesant este cã, într-una din postãrile de pe Facebook, din aceeasi lunã, bãrbatul apare cu bãietelul în brate, comentând, cu afectiune, faptul cã este “îngerul lui”. Mesajul sãu aratã cã preotul este atasat de micut – un bãietel deosebit de frumos, însã doar vrea sã stie adevãrul. Evident cã testul ADN va scoate la ivealã totul si nimeni nu exclude cã el ar putea fi dovedit ca tatã. Dacã ar fi asa, refuzul sotiei Mihaela ar demonstra efectul orgoliului ei, de a fi consideratã de propriul bãrbat, ca… necinstitã! “E copilul lui, al preotului, dar i-a umplut lumea capul cu prostii. Cine ascultã gura lumii, poate sã ajungã la ce e mai rãu. Dacã ea a trãit cu el în casã, cum sã nu fie copilul preotului?! Sigur ADN-ul va arãta cã e bãiatul lui. Chiar si seamãnã. El l-a recunoscut la nastere pe copil si îl iubeste”, au spus apropiatii Mihaelei.

ADN-ul, aducãtorul de armonie în Primãria Stãnilesti, dar si în cele douã familii!

Iatã cum un test ADN a ajuns sã fie edificator, nu doar în cazul familiei Sãlaru, care, iatã, vrea ca judecãtorii sã lãmureascã (!) al cui e bebelusul, de fapt devine foarte important si pentru familia viceprimarului Tofan, ca de altfel, pentru toatã Primãria Stãnilesti! Vinovat sau complet nevinovat în acest caz, bãrbatul oricum va avea de dat explicatii acasã, unde are o sotie demnã de tot respectul, dar si trei fiice. Cu sigurantã, vorbele rele au ajuns si la acestea, motiv pentru care viceprimarul are, cu sigurantã, de dat câteva lãmuriri în acest sens. Dacã testul aratã însã cã feciorul este al preotului, vicele de la Stãnilesti scapã cu obrazul curat!

“Nu iese fum, pânã nu faci foc! Li s-au fãcut salariile cât casa, iar ei se ***, în loc sã munceascã”

Sãtenii însã nu prea sunt interesati de dezlegarea acestei enigme, ci au alt motiv, spun ei, pentru care reclamã. “Nu iese fum, pânã nu faci foc! Aceastã vorbã e sfântã! Asemenea vorbe nu ar fi putut exista, dacã ceva nu era la mijloc. De ce nu a zis de mine sau de altul si a zis chiar de ei? Preotul de ce a dat în judecatã? Este cumva preotul nebun, credeti? Noi nu credem treaba asta. Omul stie ce face. Treaba lor, pânã la urmã. Pe noi, de fapt, nu ne intereseazã. Sã fie sãnãtosi! Dar ce ne doare este cã avem drumuri rele, avem sãrãcie, avem bãtrâni neajutorati, nu avem multe care trebuie în comunã, iar noi ne tinem de iubire prin Primãrie? Dar ce e aici? Noi îi plãtim pe acesti oameni, alesi ori salariati, ce sunt ei, sã munceascã pentru comunã sau sã se iubeascã unii cu altii prin birouri? Rusine sã le fie, cã sunt oameni bãtrâni! Iubire sã facã la ei acasã sau unde stiu ei, nu prin Primãrie. Nu avem treabã cu ce face fiecare în viata lui, dar la serviciu sã îsi vadã de serviciu, nu de prostii. Prefectura ar trebui sã le controleze activitãtile, cã li s-au fãcut salariile cât casa, iar ei se ***, nu mai spunem ce, în loc sã munceascã”, spun, supãrati, sãtenii.