|

Preoteasa Elena Halapciuc, nominalizatã la Gala Excelentei în Asistentã Socialã

PREMII…. Sotia preotului Corneliu Halapciuc, din Laza, a fost nominalizatã la Gala Excelentei în Asistentã Socialã. Elena Halapciuc poate câstiga „Premiul pentru Asistentul social al anului” datoritã activitãtii desfãsurate în folosul comunitãtii, însã are nevoie de sprijinul vasluianilor, care o pot vota accesând urmãtorul link poll.cnasr.ro/poll/1. “Îmi doresc sã aduc acest premiu în Vaslui, mai ales cã am si sustinerea Colegiului National al Asistentilor Sociali din România – Structura Teritorialã. Mã puteti sustine prin vot pânã luni, 24.02.2020. Multumesc oamenilor minunati de la DGASPC Vaslui si Fundatia World Vision România, pentru sprijinul în formarea mea profesionalã, precum si colectivului de la Primãria comunei Laza, alãturi de care lucrez din anul 2019. Vã multumesc mult pentru voturile de încredere acordate pânã acum!”, a transmis Elena Halapciuc.

Alãturi de ea, la Gala Excelentei în Asistentã Socialã de anul acesta, au mai fost nominalizate viceprimãrita Bârladului, Roxana Miron Feraru (sectiunea “Policitanul anului”), sora fostului prefect al judetului Vaslui, Georgiana Popica (“Premiul Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socialã”. De asemenea, au mai fost nominalizati urmãtorii vasluieni: Doru Livitã – „Premiul pentru asistentul social din domeniul protectiei copilului”, Oana-Andreea Protop – „Premiul Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilitãti”, Veronica Patriciu (Hurduc) – „Premiul Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice si îngrijrii la domiciliu” si Simona-Elena Pechianu – „Premiul Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infectiei cu HIV, consumului de droguri si exploatãrii sexuale”. Nu în ultimul rând, si Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, este nominalizatã la „Premiul pentru cea mai activã sucursalã CNASR”.

Gala Excelentei în Asistentã Socialã va avea loc la Ateneul Român

Evenimentul de anul acesta va avea loc în data de 17 martie 2020, la Ateneul Român si va fi gãzduit de Andreea Marin – Ambasadorul Excelentei în Asistentã Socialã. Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã este singurul eveniment national ce recompenseazã performanta celor care lucreazã în acest domeniu, ca parte a unei campanii prin care se urmãreste punerea în valoare a profesiei de asistent social. Evenimentul reuneste cu acest scop asistenti sociali, reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si neguvernamentale, politicieni precum si jurnalisti implicati în campanii sociale la nivel central si local. “Gala este despre noi, asistentii sociali, asa cã haideti sã arãtãm cât de nobilã este profesia noastrã si ce rezultate frumoase avem, cu gândul cã vor fi un model si poate un reper pentru multi altii! Viitorul se construieste astãzi, aici! Este mai mult decât o sintagmã, este mai mult decat un îndemn motivational, este o realitate! Ceea ce noi vedem si ceea ce trãim astãzi este realitatea simtitã si gânditã cu multi ani în urmã, când am îndrãznit sã visãm pentru profesia noastrã, când am îndrãznit sã privim dincolo de zid, dincolo de bariere. Gândurile, emotiile si faptele noastre pot modela viitorul!”, spune Doru Buzducea, presedintele Colegiului National al Asistentilor Sociali din România (CNASR).