|

Prescolarii si elevii din comuna Lipova vor primi 240 de pachete cu haine

Joi, 28 noiembrie 2019, la Scoala gimnaziala din comuna Lipova vor fi distribuite un numar de 240 de pachete cu imbracaminte de iarna (geci, ghete, manusi, fular)pentru prescolarii si elevii care indeplinesc cerintele de eligibilitate (venit pe membru de familie, distanta fata de scoala, rezultate scolare).

Actiunea este parte a proiectului „O sansa egala pentru toti. Educatie incluziva in unitatile scolare” (Iasi, Bacau si Vaslui), implementat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Euronest, in parteneriat cu UAT comuna Lipova, judetul Bacau, Scoala gimnaziala Sipote, judetul Iasi, Asociatia Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare, judetul Neamt, Asociatia „Salvati copiii”, filiala Iasi si Asociatia „Sf. Damian”, judetul Iasi, inlocuita cu Asociatia Streetaware.

Perioada de implementare: 8 mai 2018 – 7 mai 2021

Valoarea proiectului: 6.398.942,72 lei  (din care, contribuția Uniunii Europene prin FEDR este de 5.439.101,31 lei și 930.066,14 lei din bugetul național).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă furnizarea unor măsuri integrate pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale în rândul a 1.180 de copii din comunități defavorizate din județele Iași, Bacău și Vaslui. Conform analizei de nevoi realizate la nivelul acestor comunități, pentru realizarea acestui obiectiv este necesară o abordare integrată a ecosistemelor școlare, abordare care să vizeze atât îmbunătățirea și diversificarea serviciilor educaționale oferite, cât și facilitarea accesului la educație și dezvoltarea capacității resurselor umane din școli.

Din județul Bacău, sunt implicați în proiect 563 de copii (116  preșcolari, 235  elevi din ciclul primar și 212 din ciclul gimnazial), precum și 36 de cadre didactice. …https://www.bacau.net/prescolarii-si-elevii-din-comuna-lipova-vor-primi-240-de-pachete-cu-haine/