|

Presedintele PNL Vaslui: “Aurel Ionescu Motet a fost nu doar un medic ireprosabil, dar si un liberal de un devotament demn de toatã admiratia”.

EPILOG…. Presedintele PNL Vaslui, Dr. Nelu Tãtaru, a transmis un mesaj amplu, imediat dupã ce bârlãdeanul Aurel Ionescu Motet, presedintele fondator al PNL Vaslui, s-a stins din viatã. Faptul cã este vorba despre un coleg medic, apreciat în profesia sa, a însemnat un plus de empatie si admiratie pentru tot ceea ce a fãcut Ionescu Motet, în politicã si profesie, a recunoscut Dr. Tãtaru: “Fiind vorba despre un coleg medic, vã dati seama cã am un plus de sensibilitate în acest caz si de aceea m-am interesat de activitatea acestui bârlãdean remarcabil. Am aflat ca domnul doctor Aurel Ionescu Motet a fost nu doar un medic ireprosabil, dar si un liberal de un devotament demn de toatã admiratia”.

“Este o veste tristã pentru liberalii vasluieni. Prin trecerea în nefiintã a medicului Aurel Ionescu Motet vedem, din pãcate, cum se stinge, încet-încet, generatia care a aprins flacãra democratiei în România, generatia care a vrut ca principiile fundamentale ale Partidului National Liberal – partid istoric si clãditor de realizãri uriase pentru România Mare, sã triumfe si dupã 1989, când românii au câstigat libertatea. Poate cei tineri nu stiu, dar, imediat dupã Revolutia din ’89, sã te declari liberal, sã lupti pentru reînfiintarea PNL-ului si sã iesi pe stradã, promovând acest lucru, era un act de curaj, un act de o asumare de-a dreptul admirabilã. Liberalii care au trãit acele momente stiu bine asta. Comunismul sãdise atât de adânc în mintea românilor faptul cã orice alte partide, cu exceptia PCR-uului, trebuie eliminate din viata publicã, astfel încât a fost nevoie de niste ani pentru ca oamenii sã înteleagã câtã minciunã se ascundea în marotele comunistilor. De aceea eu cred cã doctorul Aurel Ionescu Motet a fost unul dintre temerarii Partidului National Liberal, cu o contributie personalã deosebitã, în evolutia filialei Vaslui a PNL”, a spus presedintele PNL vaslui, Dr. Nelu Tãtaru.

“Sã nu uitãm cã dr. Aurel Ionescu Motet a fost primul liberal vasluian, care a fost ales membru în cadrul Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL”

Personal, nu l-am cunoscut, dar am auzit oameni în care eu am încredere, vorbind despre liberalul Aurel Ionescu Motet. Si, mã gândesc eu, atunci când lasi celor din jur asemenea sentimente de respect si admiratie, este limpede cã ai reusit cam tot ceea ce ti-ai propus în aceastã viatã. Mai mult decât atât, fiind vorba despre un coleg medic, vã dati seama cã am un plus de sensibilitate în acest caz si de aceea m-am interesat de activitatea acestui bârlãdean remarcabil. Si am aflat ca domnul doctor Aurel Ionescu Motet era un om cu o integritate desãvârsitã, un profesionist remarcabil si un liberal devotat. Istoria acestui partid, pe pagina rezervatã judetului nostru, îl va retine ca pe un promotor important care a fost la locul potrivit în momentul potrivit, pentru existenta PNL Vaslui. Sã nu uitãm cã doctorul Aurel Ionescu Motet a fost primul liberal vasluian care a fost ales membru în cadrul Curtii de Onoare si Arbitraj a Partidului National Liberal, iar acest lucru a însemnat un plus notabil pentru PNL Vaslui. Nu a fost si nu este usor pentru un partid, sã aibã în rândurile sale asemenea oameni, pretuiti în comunitatea lor, pentru conduita lor, pentru activitatea profesionalã. Oamenii au nevoie de mentori, de astfel de modele, de îndrumãtori. În concluzie, fãrã niciun fel de discutie, doctorul Ionescu Motet devine de acum un simbol si un reper în istoria PNL Vaslui. Liberalii îi vor respecta memoria si îl vor lua drept exemplu pentru activitatea politicã, dar si pentru cea de profesionist desãvârsit în domeniul sãu de activitate. Dumnezeu sã îl odihneascã”, a spus Dr. Nelu Tãtaru, presedintele organizatiei judetene a PNL Vaslui.