|

Presedintele Pro România Vaslui, Dan Bordeianu, este de partea primarilor fãrã bugete

DECISIV… Victor Ponta si Pro România anuntã cã partidul este pregãtit pentru a forma un nou Guvern, dupã alegerile europarlamentare. La Vaslui, presedintele Pro România, Dan Bordeianu, este decis sã facã o organizatie puternicã, în vederea obtinerii unui scor electoral cât mai bun în judet. Bordeianu este alãturi de toti primarii din judetul Vaslui, nemultumiti cã nu au bugete nici la aceastã datã. “Întârzierea legii bugetului de stat este nepermis de mare, din cauza jocurilor politicianiste dintre presedintele tãrii si principalul partid de guvernare. Legea bugetului de stat ar fi trebuit sã fie adoptatã încã de la sfârsitul anului trecut. În prezent, institutiile publice lucreazã pe baza proiectiei bugetare vechi, în asteptarea promulgãrii si publicãrii în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat pe 2019”, declarã presedintele Pro România Vaslui.

“Conducãtorii unitãtilor administrativ-teritoriale, presedintii de consilii judetene si primarii sunt nemultumiti pe bunã dreptate de tot acest joc politicianist, în detrimentul problemelor tãrii si a intereselor cetãtenilor, nejustificat, chiar dacã suntem într-un an electoral. În legãturã cu acest subiect, sperãm ca, dupã alegerile europarlamentare, românii sã trimitã prin votul lor acest guvern acasã. PRO România, prin vocea presedintelui Victor Ponta, si-a exprimat disponibilitatea de a contribui la formarea unui alt guvern, chiar cu PSD, având altã conducere, cu o altã majoritate parlamentarã, dupã alegerile pentru Parlamentul European”, declarã presedintele Pro România, filiala Vaslui.

Victor Ponta si Pro România avertizeazã: “Ce se va întâmpla cu Fondul Suveran de Investitii?”

“În perioada urmãtoare românii trebuie sã fie foarte vigilenti fatã de tot ceea ce se întâmplã cu asa-numitul Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii. Presedintele partidului nostru, Victor Ponta, a avertizat românii cã Fondul Suveran va reprezenta cel mai mare jaf din economia nationalã, dupã marea privatizare sau, mai bine spus, lichidarea întreprinderilor românesti din anii ’90. România mai are câteva companii mari si profitabile, precum Hidroelectrica, Portul Constanta, Aeroportul Otopeni, Imprimeria Nationalã, Romgaz, Cuprumin, Antibiotice, Loteria Românã si altele, care au fost subevaluate înainte de a fi incluse în acest Fond Suveran si care urmeazã sã fie vândute la preturi derizorii unor strãini. Ceea ce a reusit sã salveze poporul român dupã privatizãrile în urma cãrora a fost distrusã o parte din avutia nationalã, dupã restructurãri, retehnologizãri, investitii si listãri la bursã, se va lichida prin acest Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii. PRO România doreste ca aceste companii cu capital majoritar de stat, care sunt profitabile, sã fie pãstrate în portofoliul national, sã producã profit pentru români, nu sã fie vândute pe degeaba, dupã ce în prealabil au fost subevaluate. Practic, valoarea acestui Fond Suveran este de 19 miliarde, iar actiunile detinute de stat la companii sunt evaluate la 10 miliarde de lei. Numai Hidroelectrica valoareazã 5 miliarde de lei. Cu totii trebuie sã luãm atitudine împotriva subevaluãrii si vânzãrii celor mai importante si mai profitabile companii românesti. Presedintele PRO România, Victor Ponta, asigurã românii cã va actiona foarte dur fatã de orice initiativã guvernamentalã care va duce la pierderea acestor companii valoroase”, mai spune presedintele Bordeianu.

Liderul judetean PRO România, în plinã campanie de strângere de semnãturi

Partidul PRO România, Filiala Vaslui are ca prioritãti strângerea de semnãturi pentru sustinerea listei “pe care o propunem pentru Parlamentul European, înfiintarea de sedii pentru cele mai importante organizatii din judet, în jurul cãrora sã strângem oameni valorosi, patrioti, alãturi de Victor Ponta si Corina Cretu, pentru a da României un guvern competent, demn, responsabil fatã de cetãteni si partenerii externi ai tãrii”.