|

Prietenul la nevoie se cunoaste: Buzatu l-ar scoate pe Dragnea din puscãrie, dacã ar fi presedinte!

REVOLUTIONAR… Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a comentat reactia premierului Dãncilã si rãspunsul pe care aceasta l-a dat, atunci când a fost întrebatã dacã l-ar gratia pe Liviu Dragnea dacã ajunge presedinte. Întrebatã despre o astfel de situatie, în care ar putea aproba gratierea individualã, Dãncilã a rãspuns: „Doamne fereste!”. De asemenea, Viorica Dãncilã a spus cã partidul este „întristat” de decizia lui Liviu Dragnea de a cere în instantã dizolvarea PSD. Ca atare, Dumitru Buzatu a opinat cã Viorica Dãncilã a evitat, de fapt, un rãspuns la cele douã întrebãri incomode.

„Eu înteleg foarte bine genul acesta de întrebãri-încuietoare care se pun unui candidat la Presedintie aflat în situatia aceasta de presedinte al PSD, succesor al dlui Dragnea si nu vreau eu sã comentez acum încercãrile acestea de a evita un rãspuns direct – pentru cã probabil n-a avut în vedere o asemenea întrebare, nu s-a gândit nicio clipã la lucrul acesta si a încercat sã dea o explicatie cât de cât convingãtoare – dar eu, dacã as fi în locul domniei sale si as fi candidat, eu v-as fi spus direct cã eu l-as gratia”, a spus Buzatu.

Fiul lui Buzatu a ajuns secretar de stat în perioada în care Dragnea conducea partidul

Întrebat dacã Viorica Dãncilã a dat un rãspuns nesatisfãcãtor din punctul sãu de vedere, Dumitru Buzatu a spus: „Nu e vorba dacã este satisfãcãtor, e un rãspuns ca orice rãspuns, rãspunsul pe care îl dã doamna Dãncilã, eu nu stau acum sã rãspund, ci îmi spun o pãrere despre problemã în sine”. În ceea ce priveste demersul din instantã al lui Liviu Dragnea de a dizolva PSD, Dumitru Buzatu îi dã circumstante atenuante si crede cã fostul presedinte al partidului a fãcut multe lucruri bune, exemplificând cu programul PNDL: „Poate cã existã nemultumiri si din partea domniei sale, existã o serie de frustrãri, este într-o situatie extrem de delicatã, însã eu cred cã a fãcut si foarte multe lucruri bune si a initiat foarte multe lucruri bune. Programul National de Dezvoltare Localã a fost initiat si gestionat o parte bunã de cãtre Liviu Dragnea si a produs niste beneficii uriase comunitãtilor”, a mai completat Buzatu. Este de notorietate prietenia dintre Buzatu si Dragnea, încã din vremea în care ex-presedintele de partid ajuns la puscãrie era secretar general al PSD. Dupã ce Dragnea a ajuns la butoanele partidului, Buzatu a stat mai mereu în dreapta sa, reusind sã impunã unele persoane din anturajul sãu în Guvern, printre care si fiul sãu, Tudor Buzatu, ajuns acum secretar de stat.