|

Primãria Bârlad, actionatã în judecatã de comercianti (facsimil)

SCANDAL Peste 20 de comercianti din Piata Bârlad sunt somati de primãrie sã pãrãseascã locul unde îsi desfãsoarã activitatea, dupã ce le expirã contractele de închiriere ale chioscurilor din lemn fãcute de CL Bârlad, special pentru a asigura un comert civilizat în piatã. Primãria refuzã sã le mai reînnoiascã contractele si îi trimit pe acestia sã îsi desfãsoare activitatea la Centrul de Afaceri sau în talcioc. Comerciantii au decis sã actioneze în judecatã Primãria Bârlad pentru cã le refuzã prelungirea contractelor nejustificat. Primarul Constantin Constatinescu a precizat cã nu este sub nicio formã de acord ca chioscurile sã mai stea în Piatã, desi existã o hotãrâre a CLM Bârlad prin care acestea sunt achizitionate exact pentru aceastã destinatie.

Comerciantii nu vor sã se lase alungati din piatã. Ei s-au prezentat ieri în audientã la consilierii bârlãdeni. În aceste conditii, consilierii prezenti, care sunt de la partidele de opozitie, nu prea au avut ce sã facã si au promis oamenilor cã îi vor ajuta sã gãseascã un avocat care sã studieze contractele de închiriere si sã îi reprezinte în instantã, oamenii fiind decisi sã-si caute dreptatea la judecãtori. “Am promis cã le voi aduce un avocat, care a si venit mai târziu, astfel cã se începe actiunea judecãtoreascã. Oamenii vor înainta cãtre instantã o plângere, urmând ca judecãtorul sã stabileascã dacã Primãria are dreptul sã îi alunge de acolo. Eu sunt contrariat din cauzã cã CLM Bârlad a dat anul trecut o hotãrâre prin care se achizitioneazã acele chioscuri, 20 la numãr, cu 5500 de lei fiecare, tocmai pentru ca în piatã sã se facã un comert civilizat, iar primarul ne-a spus cã nu vrea sã respecte hotãrârea de CLM pentru cã nu vrea el. El nu-i mai vrea pe oameni acolo, vrea ca sã ia chioscurile si sã le punã la dispozitia celor care vin la diferite târguri la Bârlad: Festivalul Verii, Festivalul Toamnei si Târgul de Crãciun. S-au cheltuit atâtia bani din buget ca aceste chioscuri sã fie folosite de trei ori pe an?”, a spus Daniel Buzamãt, consilier local PDL.

De fricã, primarul a chemat seful Politiei în birou!

Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, nu a dat curs solicitãrii oamenilor de a se prezenta la audienta consilierilor, mai mult, el a chemat pe seful Politiei Locale, Vasile Rãdoi, la el în birou, pentru a-i fi alãturi dacã s-ar fi iscat cumva vreun scandal. Însã comerciantii s-au purtat civilizat si au precizat cã vor actiona în instantã Primãria, sI, dacã nu li se va face dreptate, abia atunci vor iesi în stradã cu copiii si familiile care le rãmân pe drumuri, din lipsã de venituri.

informarea de la primaria barlad

.