|

Primaria sustine sportul si bisericile, iar proiectele sociale doar cu firimituri

Si in acest an, autoritatile locale au ales sa finanteze cu precadere activitatile sportive, dar vor acorda o suma importanta de bani si bisericilor. Mai exact 5,7 milioane lei la sportivi si aproape 2 milioane lei la biserici. Restul ONG-urilor, cu proiecte de mediu, educatie sau sociale primesc firimituri, sume de la 200 la 500 de mii de lei.

Cei mai nemultumiti sunt sportivii, victime ale lipsei de viziune privind sportul in ultimii ani. Daca acum doi ani, bugetul alocat initial acestui domeniu depasea 14 milioane de lei, anul acesta suma este considerabil mai mica, de doar 5,7 milioane de lei. Ceea ce in mod sigur nu va duce la performante, s-au grabit sa spuna reprezentantii sportivilor. Banii se vor duce cu precadere la asociatiile preferate de municipalitate, dar care au putine sau deloc in comun cu sportul de performanta. Dar, merita mentionat si faptul ca principalul beneficiar al finantarilor pe Legea 350 din ultimii ani, asociatia Top Sport (numai in 2014 a primit 5,75 milioane de lei), a fost intre timp desfiintata.

A doua cea mai mare alocare: cultele

In topul finantarilor acordate de municipalitate se afla, dupa sport, suma alocata cultelor: 1,9 milioane de lei in 2016. Anul acesta va fi diferit, spune executivul primariei: „Vom aloca bani pentru activitatile sociale desfasurate de biserici”, a explicat viceprimarul Radu Ababei. Daca mergem in arhiva, vom vedea ca o declaratie asemanatoare a facut Ababei si in 2015 – „bisericile nu mai primesc fonduri pentru ridicarea de noi lacasuri de cult si imprejmuiri cu garduri”, dar realitatea a fost alta.

sursa: http://www.desteptarea.ro/primaria-sustine-sportul-si-bisericile-iar-proiectele-sociale-doar-cu-firimituri/