|

Primarii trompetã din PNL Vaslui: au doar 9 membri de partid si vor sã conducã partidul!

TUPEU….Situatie jenantã si revoltãtoare, în organizatia judeteanã a Partidului National Liberal. Doi dintre primarii care agitã apele în partid, Ciprian Tamas si Nixon Ibãnescu, au organizat alegeri în filialele lor, pentru a alege presedintele, conform programului de alegeri interne. La Suletea, primarul-trompetã Tamas a organizat alegeri într-o sedintã cu doar nouã (!) membri de partid, din care a ales un presedinte si un birou de conducere, astfel cã fiecare participant la sedintã a primit o functie! La Gherghesti, o altã marionetã a grupãrii Daniel Olteanu-Dan Marian, primarul Nixon Ibãnescu, a strâns la sedintã 22 de membri de partid, sedinta fiind îndelung contestatã de alti liberali din sat. Culmea, niciunul din cei doi primari nu s-a propus pentru functia de presedinte de filialã, cerând sã fie votati oamenii lor de încredere. De fapt, planul lui Tamas, Ibãnescu si al celorlalti primari din gruparea lui Olteanu este simplu: vor sã aducã mai multe voturi la Delegatia permanentã, pentru a-l scoate presedinte pe favoritul lor. Jenant este cã acesti doi primari, care nu strâng, împreunã!, nici 50 de membri de partid au anuntat cã vor candida pentru functiile de vicepresedinte la judet.

Planul primarilor din gruparea Olteanu este de-a dreptul jenant. La Conferinta judeteanã din 22 aprilie, la care vor participa 600 de delegati, vor fi câteva sute de delegati din comune, în afara primarilor si a presedintilor de organizatii. La ce s-au gândit oamenii lui Olteanu, cei care sunt primari în comune? Au organizat alegeri interne, la care au pus sã candideze oamenii lor de încredere, tocmai pentru a avea mai multe voturi pro-Olteanu. Asa s-a întâmplat la Suletea si Gherghesti, douã dintre comunele în care primarii s-au declarat fãtis împotriva actualei conduceri interimare. Planul a fost gândit la reuniunea de la Banca, din urmã cu o sãptãmânã, atunci când Dan Marian le-a cerut primarilor-trompetã sã-si punã alti oameni pe functiile de presedinti de organizatii, pentru a avea cât mai multe voturi la Conferinta judeteanã de alegeri. La Suletea, tupeistul primar Ciprian Tamas, care agitã apele în PNL de mai multe luni de zile, a avut o sedintã cu, atentie! doar 9 membri de partid. Tamas si-a trecut omul sãu de încredere drept candidat la functia de presedinte de filialã, fiind votat de toti cei nouã membri de partid. Trebuie spus cã, de ieri, au început alegerile comunale si locale în cadrul tuturor filialelor PNL Vaslui. Prima comunã unde s-au organizat alegerile interne pentru functia de presedinte si vicepresedinte al organizatiei comunale a PNL a fost la Gherghesti. Au fost 21 de membri, sedinta fiind condusã de Adrian Todireasa, responsabilul PNL pe zona Gherghesti, consilier local la CLM Bârlad. În total, asa cum a precizat primarul Nixon Ibãnescu, PNL Gherghesti are 35 de membri cu plata la zi a cotizatiei, cu care figureazã în baza de date a PNL Vaslui. Sedinta a fost surpavegheatã de Costel Tudor, consilierul personal al primarului de Bârlad, Dumitru Boros, membru al BPJ al PNL Vaslui.

Alegeri cu scandal la PNL Gherghesti: primarul-dictator!

Alegerile pentru conducerea organizatiei comunale a PNL Gherghesti, care s-au desfãsurat ieri, au fost … incendiare. Scandalul dintre cele douã tabere – primarul Nixon Ibãnescu versus viceprimarul Costel Tãbãcaru – s-a desfãsurat în fata celor 21 de participanti – membri, fãrã nicio rusine. La alegeri au fost prezenti deputatul Daniel Olteanu – a cãrui “trompetã” este primarul Nixon Ibãnescu, ce i-a promis deputatului cã-l va scoate presedintele organizatiei judetene, precum si liberalul Costel Tudor, membru în Biroul Politic Judetean al PNL, care face parte din tabãra actualului presedinte al PNL, medicul Nelu Tãtaru. Cu scandalul de rigoare, dominat cu mult tupeu de primarul Nixon Ibãnescu, a fost ales noul presedinte al PNL Gherghesti – Ioan Gherman, omul lui Nixon. Culmea a fost cã toatã organizatia PNL Gherghesti are … 35 de membri, iar la alegerile de ieri au participat doar 21! Dupã cum era de asteptat, scandalul a fost principalul ingredient al acestor alegeri, în care s-au înfruntat tabãra deputatului Daniel Olteanu, cu “trompeta” – primarul Nixon Ibãnescu, si tabãra medicului Nelu Tãtaru, care i-a avut combatanti pe viceprimarul Costel Tãbãcaru, pe consilierul local Costel Mihãilã si pe liberalul Costel Tudor, care a atras de câteva ori atentia primarului Nixon Ibãnescu cã face greseli. Totul s-a declansat când s-au propus candidatii pentru functia de presedinte al PNL Gherghesti, când Nixon Ibãnescu, cel care a detinut pânã ieri aceastã fucntie, a anuntat cã nu mai candideazã, pentru cã el aspirã la o functie mai înaltã în cadrul PNL Vaslui (mai precis la functia de vicepresedinte al organizatiei judetene!!). Asa cã si-a pus un om de-al sãu, pe consilierul Ioan Gherman, ca sã candideze împotriva viceprimarului Costel Tãbãcaru, care este în conflict deschis cu primarul Nixon Ibãnescu. Dupã numãrarea voturilor, Costel Tãbãcaru a avut 5 voturi, iar Ioan Ghermam – 15 voturi, un vot fiind nul. În tot timpul cât au avut loc alegerile, încontinuu Nixon Ibãnescu si Costel Tãbãcaru s-au sicanat, s-au certat, s-au acuzat, si-au azvârlit vorbe si acuzatii grele.

Planul lui Dan Marian: cât mai multi delegati din tabãra Olteanu la sedinta din 22 aprilie

A devenit evident cã alegerile de la Gherghesti au fost fãcute în asa fel încât tabãra medicului Nelu Tãtaru sã fie perdantã, sã nu poatã veni la Conferinta Judeteanã a PNL la alegeri ca sã-l sustinã pe acesta. În schimb, de la Gherghesti, primarul Nixon Ibãnescu si, de acum, presedintele PNL Gherghesti, Ioan Gherman, vor fi prezenti fiecare cu câte unul sau mai multi delegati, în functie de cum se va stabili. Si cum deputatul Daniel Olteanu a promis cã trompetele puciste, Nixon Ibãnescu si Ciprian Tamas (primarul comunei Suletea), vor ajunge vicepresedinti ai PNL Vaslui dacã el va fi ales presedinte, este lesne de înteles ce s-a petrecut ieri la Gherghesti. Un simulacru de alegeri … libere la PNL, unde primarul Nixon Ibãnescu s-a comportat ca un dictaror adevãrat: a tãiat orice discurs, orice solicitare a taberei adverse de la discutii, ridicând în schimb osanale deputatului Olteanu. “Noi o sã vã scoatem presedintele PNL Vaslui, cã ne-am sãturat de incompetentii de la Vaslui care ne-au condus pânã acum. Sau mai bine nu ne-au condus, ne-au ignorat total”, a spus Nixon Ibãnescu.