|

EXCLUSIV: Primul caz confirmat de coronavirus la Bârlad!

ALERTÃ… Un bãrbat în vârstã de aproximativ 61 de ani, din municipiul Bârlad, venit pe 11 martie din SUA, prin Marea Britanie, este primul pacient diagnosticat cu coronavirus, din Bârlad.

Din câte am aflat, bârlãdeanul venit din SUA, la sosirea în România, ar fi anuntat DSP Vaslui, cã vine dintr-o zonã afectatã de COVID 19 si i s-a recomandat ferm izolarea la domiciliu timp de 14 zile. Bãrbatul însã nu a respectat acest lucru. În urmã cu câteva zile, a început sã prezinte simptomele specifice infectiei cu coronavirus, mai precis pe 20 martie a început sã aibã febrã, tuse si respiratie greoaie. Miercuri dimineatã, a ajuns cu Ambulanta la Spital, unde a fost consultat, având febrã 38 grade, tuse si respiratia greoaie. Imediat i s-a fãcut testul pentru COVID 19, care a fost trimis la Iasi pentru analizã. A fost internat la sectia de boli infectioase, la izolare.

“Nu am primit de la DSP confirmarea, dar ni s-a transmis din altã sursã (Iasi – n.r.), cã pacientul, într-adevãr, a iesit pozitiv la testul pentru coronavirus. Acum este în izolator la Sectia de boli infectioase”, a precizat Daniela Bors, managerul Spitalului din Bârlad.

Pe surse am aflat cã sotia pacientului infectat lucreazã la un cabinet medical individual din Bârlad, iar aceasta nu a stat izolatã la domiciliu. Surse din cadrul cabinetului medical la care ea lucreazã au sustinut cã femeia a fost la serviciu pânã ieri. Despre acest caz, conducerea DSP Vaslui nu a fãcut nicio precizare, pânã la închiderea editiei. Cel mai probabil urmeazã sã se efectueze o anchetã epidemiologicã, pentru a se identifica contactele bãrbatului de la plecarea din SUA (10 martie), pânã la revenirea în România (pe 11 martie) si la Bârlad, pe 12 martie. Vom reveni cu amãnunte.