|

Primul strat de asfalt pe Gheorghe Emandi din Bârlad (FOTO)

LUCRÃRI… Ieri s-a finalizat prima etapã de asfaltare (turnarea stratului de uzurã) a strãzii Gheorghe Emandi, închisã recent traficului rutier pentru efectuarea acestor lucrãri.

În continuare, cetãtenii municipiului Bârlad care vor sã tranziteze aceastã arterãsunt rugati sã mai foloseascã pentru câteva zile rutele ocolitoare semnalizate ca atare. Totodatã, si riveranii sunt rugati sã dea dovadã de întelegere si sã nu îsi parcheze autoturismele pe sectoarele pe care se vor mai face lucrãri.
„Este pentru prima datã când pe aceastã stradã se toarnã asflat iar riveranii de aici au înteles disconfortul si au permis echipelor sãîsi desfãsoare activitatea asa cum trebuie. Însã, facem apel si la ceilalti cetãteni care tranziteazã zona sã mai foloseascã pret de câteva zile rutele ocolitoare, pentru ca lucrãrile sã se termine cât mai repede si în cele mai bune conditii. De asemenea, vreau sã anunt cã, tot de astãzi, s-a reluat lucrul si pe strada Muzelor, unde, de asemenea, se toarnã primul strat de uzurã, motiv pentru care avem rugãmintea ca cetãtenii, riverani sau nu, sã respecte restrictiile de circulatie instituite în zonã”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã lucrãrile de asflatare pe strada Gheorghe Emandi, Muzelor, Cerbului, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, stefan Neagoe, Ion Codrescu, Grivitei si Opanez fac parte dintr-un prim proiect de asfaltare a unor strãzi (denumit Pachetul „Gheorghe Emandi”), initiat de primarul Dumitru Boros. În lucru se mai aflã, de asemenea, si proiectul privind asfaltarea altor 20 de artere din localitate, din care deja au fost asfaltate strãzile Mihail Kogãlniceanu, G-ral Naumescu, Siret si aleea de legãturã dintre aceste ultime douã artere. Termenul de executie a lucrãrilor din Pachetul „Gheorghe Emandi” este de 24 de luni.