|

PRO România Vaslui este pregãtitã pentru alegerile locale, urmeazã definitivarea listelor

AGITATIE… „PRO România a decis cã nu va vota guvernul Orban II, III sau X. În trei luni de guvernare ne-au dovedit cã nu sunt decât niste incompetenti condusi de interese private. N-au luat nicio mãsurã bunã, nu au fãcut niciun pas înspre punerea în aplicare a majorãrilor de pensii, salarii sau alocatii”, spune fostul deputat Dan Bordeianu, presedintele organizatiei judetene a PRO România. Partidul lui Victor Ponta este pregãtit, la Vaslui, pentru confruntãrile electorale, destul de dure, de la alegerile din acest an. Conform surselor interne, PRO România Vaslui este pregãtit sã lanseze candidati si liste proprii la primãrii, Consilii Locale si Consiliul Judetean, inclusiv un candidat puternic, pentru presedintia CJ Vaslui.

„PRO România este singurul partid de opozitie. Suntem singurii care vegheazã ca interesele cetãtenilor sã fie reprezentate în politici publice. Noi nu ne-am vândut si nu ne vom vinde votul pentru functii si alte sinecuri. Nu putem sã avizãm un Executiv care guverneazã dupã programul lui Emil Boc. Toate mãsurile seamãnã cu cele din 2009, n-au venit cu nimic nou, cu solutii reale pentru problemele cetãtenilor”, spune Dan Bordeianu, presedintele PRO România Vaslui, ca o concluzie a celor trei luni de guvernare liberalã. „Nu vom valida o asemenea mascaradã care produce daune României pe termen lung”, explicã fostul deputat. De altfel, în urmã cu câteva zile, Dan Bordeianu, în fruntea unei organizatii vasluiene formate din persoane dornice de schimbare, a mers la lansarea manifestului politic Pro România 2020-2024. Un manifest politic extrem de bine structurat, spune Bordeianu, care sustine câteva teme importante în politica nationalã. Un prim pas este legat de lansarea unor noi profesionisti în politicã. „Pro România pregãteste o echipã de profesionisti capabili sã implementeze eficient si sã respecte toate angajamentele fatã de România. A fi membru Pro România înseamnã a-i respecta pe toti cetãtenii României”, spune acest manifest politic, un concept foarte dorit de organizatia Vaslui a PRO România.

Fiscalitatea si reformele administrative, procese necesare pentru însãnãtosirea României

„Pro România sustine schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferentiatã progresivã a salariilor si pensiilor mari, reducerea taxãrii muncii si deductibilitatea cheltuielilor cu sãnãtatea si educatia. Acestea fac parte din viziunea fiscal-bugetarã si economicã a Pro România, astfel încât sã reducã sãrãcia si inegalitãtile sociale”, se aratã în manifestul partidului. Si reforma administrativã este privitã drept o sansã pentru un viitor mai bun, mai ales cã „Pro România propune reducerea radicalã a cheltuielilor cu administratia publicã, prin renuntarea la un sistem învechit, birocratic, politizat, prin digitalizarea actului administrativ. Propunem reducerea numãrului de parlamentari la maxim 300, dar si mandate de 5 ani pentru toate functiile alese”. În domeniul salariilor si pensiilor, subiect extrem de sensibil, presedintele PRO România Vaslui spune cã partidul va sustine „înghetarea cresterii, pânã în 2024, a salariilor si pensiilor mari, cresterea celor mici prin renuntarea la indexarea proportionalã, salariile si pensiile vor fi indexate proportional cu valoarea acestora, pânã la un raport de 1 la 5 între cea mai mare pensie/salariu si cea mai micã; sustinerea salariului minim european în forma propusã în Parlamentul European”. În sãnãtate si educatie, „Pro România sustine ca prioritãti nationale cele douã domenii – sub forma serviciilor publice si totodatã sustine cã sistemele private trebuie încurajate si stimulate, dar nu din bani publici – din asigurãri private si componenta publicã atunci când sistemul public nu are aceastã capacitate”.

PRO România sustine demografia si idee lansatã de marele actor Mircea Diaconu în timpul campaniei electorale

Un capitol aparte prezentat de presedintele PRO România Vaslui este legat de demografie, subiect care a trezit multe discutii în judet, dupã Revolutie, în conditiile în care familiile din judet au tot mai putini copii. „PRO România propune o nouã schemã de acordare a alocatiilor pentru copii, care sã aibã o componentã fixã (alocatia de bazã) si una variabilã (în functie de situatia socialã si de participarea si rezultatele scolare ale copilului). Vrem programe dedicate pentru mamele cu mai multi copii si sprijin pentru cheltuielile locative ale familiilor cu mai mult de 3 copii, constructia de crese din fonduri europene, plus o schemã de ajutor de stat cu deduceri din impozit pentru cheltuielile scolare sau de sãnãtate pentru copii”, spune Dan Bordeianu, prezentând programul politic al partidului. NU în ultimul rând, PRO România militeazã pentru Pactul „O Românie verde si curatã”, propus de Mircea Diaconu, adicã 10 ani de moratoriu privind exploatãrile industriale, cu exceptia celor necesare pentru sãnãtatea pãdurilor si a consumului populatiei din zona ruralã.