|

Procesul criminalului care i-a tãiat gâtul concubinei se apropie de final

ASTEPTARE….Locuitorii din Untesti pot rãsufla usurati dupã ce mica lor localitate a scãpat de criminalul care i-a îngrozit. În asteptarea deciziei definitive a judecãtorilor Curtii de Apel Iasi, criminalul Andrei Negrut rãmâne în spatele gratiilor. Oribila crimã a avut loc anul trecut, la sfârsitul lunii martie, în satul Untesti, comuna Bogdãnesti. Simona Balan, de 21 de ani, mamã a patru copii, a fost ucisã cu douã lovituri de cutit de fostul concubin, Andrei Negrut, de 28 de ani, cu care avea copiii. Acesta, pãrãsit de Simona Balan de peste un an, din cauza violentei familiale, s-a dus peste fosta concubinã, care era acasã la mama ei, cu unul dintre copii. Fãrã sã spunã nimic, Andrei Negrut i-a înfipt cutitul de douã  ori în gât Simonei, care s-a prãbusit într-o baltã de sânge în fata copilului si a mamei. Ambulanta sositã la fata locului a putut doar sã constate decesul.

Trimis în arest preventiv dupã ce anul trecut, la sfârsitul lunii martie, si-a ucis, cu sânge rece concubina cu care avea patru copii, Andrei Negrut va rãmâne dupã gratii în asteptarea sentintei definitive. Condamnat deja în primã instantã la 26 de ani de închisoare cu executare, bãrbatul îsi asteaptã acum sentinta definitivã datã de Curtea de Apel Iasi. Oribila crimã a avut loc anul trecut, la sfârsitul lunii martie, în satul Untesti, comuna Bogdãnesti. Simona Balan, mamã a patru copii, a fost ucisã cu douã lovituri de cutit de fostul concubin, Andrei Negrut, cu care avea copiii. Acesta, pãrãsit de Simona Balan de peste un an, din cauza violentei familiale, s-a dus peste fosta concubinã, care era acasã la mama ei, cu unul dintre copii. Fãrã sã spunã nimic, Andrei Negrut i-a înfipt cutitul de douã ori în gât Simonei, care s-a prãbusit într-o baltã de sânge în fata copilului si a familiei. Ambulanta sositã la fata locului a putut doar sã constate decesul.

Victima a trãit  în concubinaj cu Andrei Negrut pânã acum mai bine de un an, la Ulea, comuna Bogdãnesti. Împreunã cu cel care avea sã-i devinã cãlãu, tânãra a fãcut patru copii. L-a pãrãsit din cauza bãtãilor la care era supusã, el fiind si un consumator înrãit de alcool. Simona si-a luat copiii si a plecat la mama ei, în satul Untesti. De un an de zile, tânãra avea o legãturã cu un alt bãrbat, iar Andrei Negrut, pe fondul  geloziei,  o ameninta permanent cã o va  ucide. De câte ori avea ocazia, acesta spunea cã îi va lua gâtul.  Chiar a si încercat acum câteva luni. A atacat-o pe femeie cu un cutit, dar aceasta a scãpat cu câteva întepãturi. Dupã crimã, familia a acuzat cã atunci politia n-a luat nicio mãsurã cu Andrei Negrut, astfel cã la sfârsitul lunii martie el si-a dus la îndeplinire amenintarea si a omorât-o. Tragedia Simonei Bãlan vine, de fapt, de la pãrintii ei, de la mama care nu a stiut sã-si apere fetele de un tatã incestuos si dezaxat sexual, ce le-a violat si le-a condamnat sã trãiascã lucruri de nedescris. Simona a fugit de iadul de acasã, nimerind într-un alt iad, la Ulea, comuna Bogdãnesti, alãturi de un bãrbat needucat, betiv, violent si extrem de gelos. A rãbdat multi ani alãturi de el, pentru cã a fãcut patru copii, pe care i-a condamnat la rândul lor sã trãiascã tot într-un iad, printre violentele tatãlui, ale bunicului si, mai ales, prin neglijarea dusã la extrem. Simona a pãrãsit, în urmã cu mai bine de un an, nu numai pe concubinul violent, luând cu ea doar pe cel mai mic copil, de un an si trei luni, nu si pe ceilalti trei micuti, o fatã si doi bãietei de 3, 4 si 6 ani. Acestia au rãmas alãturi de tatãl lor, Andrei Negrut si de bunic, trãind de astãzi pe mâine, într-o promiscuitate totalã, neglijati, flãmânzi si murdari. Specialistii de la Protectia Copilului au mers pe 28 martie la Untesti, de unde au preluat pe bãietelul de un an si trei luni, bolnav grav, cu sechele de la o meningitã foarte severã de care a suferit. Copilul a fost dus la Centrul pentru Copii cu Handicap din Bârlad, unde este institutionalizat si tratat. Dar ceilalti trei copii nu au putut fi preluati de cei de la Protectia Copilului pentru cã s-a opus bunicul. “Bunicul patern, în grija cãruia sunt copiii, nu ne-a permis sã-i luãm, desi copiii sunt complet neglijati, flãmânzi, plini de pãduchi, râie si au multiple afectiuni medicale. Ne-am adresat Tribunalului Vaslui, solicitând o Ordonantã Presedintialã, prin care cerem sã preluãm copiii pe cale juridicã, deoarece acolo sunt într-o situatie de risc major. Am solicitat separarea de mediul familial. Urmeazã sã se pronunte judecãtorii si sã preluãm acesti copii”, preciza Ionel Brãtianu, psiholog la DGASPC Vaslui, la scurt timp dupã comiterea crimei.