spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Profesorii Scolii Gimnaziale din Bãlteni vor fi instruiti în Malta

- Advertisement -

FORMARE… Sapte cadre didactice de la Scoala Gimnazialã Nr. 1 din Bãlteni vor pleca în Malta, pentru un curs de formare la ETI-Executive Training Institute. Activitatea face parte dintr-un proiectul international Erasmus pe care scoala urmeazã sã-l implementeze – Technology in learning, a change for being better! (nr. Tehnologie în procesul de învãtare, o sansã pentru a fi mai bun). Profesorii se vor întoarce cu un portofoliu de curs si informatii despre crearea unui website, a unui avatar si blog; crearea unor slide-uri cu animatii; crearea unui rebus; crearea unor teste cu diferite tipuri de itemi; algoritm si modele de utilizarea a tablei interactive.

Pentru Scoala Gimnazialã Nr. 1 din Bãlteni, acest proiect este o premierã, pentru cã pânã acum nu a implementat niciun proiect international. „Din momentul în care am devenit director în aceastã scoalã mi-am dorit sã contribui la cîstigarea unui proiect european. Fãcând o analiza a punctelor slabe ale scolii noastre s-a identificat faptul cã la noi la scoalã nu s-a implementat niciun proiect european, aceasta fiind si o tintã strategicã din P.D.I-ul scolii. Pot spune cã, pentru scoala noastrã, anul 2016 a fost un an plin de succese si reusite. Dupã castigarea a 22.000 mii de euro din cadrul proiectului national Olimpiadele K am prins curaj si iatã-ne acum implementând un proiect foarte important”, spune directoarea scolii, Andreea Mãdãlina Rotaru.

“Am reusit din prima sã cîstigam un proiect Erasmus”

Proiectul Erasmus a fost scris chiar de cadrele didactice ale scolii, desigur, alãturi de un contabil. “Cu ani în urmã nici mãcar nu auzisem de ErasmusÂ, nu stiam ce înseamnã, nu stiam cum poate fi cîstigat, nu stiam ce beneficii poate aduce unei scoli, nu stiam nimic. Prima oarã am auzit despre Erasmus în urmã cu doi ani participand la un curs organizat de doamna inspectoare Landiana Mihnevici în colaborare cu Agentia Nationalã, unde am învãtat cum sã procedãm pentru a implementa proiecte ErasmusÂ, proiecte de mobilitate pentru profesori. În anul urmãtor colega mea, prof. Maria Diaconu, responsabil cu proiectele europene, si-a exprimat dorinta de a participa si ea la acest curs. S-a întors încântatã de beneficiile pe care le oferã programele Erasmus  si mi-a spus cã împreunã ar trebui sã încercãm sã scriem un astfel proiect. Odatã formatã echipa de scriere de proiect, echipã compusã din prof. Maria Diaconu, prof. Livioara Prunianu, inst. Trifan Elena, prof. Ionela Bejenaru, contabil Clim Doina si subsemnata, am început sã cãutãm parteneri pentru implementarea unui proiect Erasmus în scoalã. În februarie 2016 am aplicat pentru un proiect Erasmus si minunea s-a produs: am reusit din prima sã cîstigam un proiect ErasmusÂ. Bucuria care ne-a umplut inimile a fost fãrã de margini, toti eram superfericiti, eram învingãtori. La lansarea proiectului, au fost alãturi de noi membri ai comunitãtii locale precum: domnul primar Relu Brasoveanu si domnul viceprimar Mihalcea Emil, care întotdeauna au sustinut scoala în toate activitãtile si proiectele întreprinse la nivel de scoala, domnul agent sef Sandu Sebastian si reprezentanti ai pãrintilor: Vlaga Romicã si Sahaidac Mihaela. Din partea Inspectoratului scolar, doamna inspector pentru programe educationale europene, Mihnevici Landiana si doamna director Sandu Mariana de la Scoala Gimnazialã <<Alexandru Ioan Cuza>>“, a povestit directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 1 Bãlteni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.