|

Profesorul din Comănești răpus de coronavirus va fi înmormântat azi. Primăria asigură cheltuielile

Profesorul Leonid Iacob va fi înmormântat, azi, în Comănești, orașul în care a contribuit la educarea multor generații de copii. Cunoscutul dascăl a murit marți, 24 martie 2020, din cauza unei infecții cu noul coronavirus.

Leonid Iacob va fi însoțit pe ultimul drum de maximum 8 persoane, pentru că atât permite Ordonanța militară dată în starea de urgență. Nici familia nu va putea participa la funeralii, întrucât fiica este în Germania, iar fiul este internat la Suceava, fiind testat pozitiv cu noul coronavirus. Și alți membri ai familiei sunt izolați.

În aceste condiții, Viorel Miron, primarul orașului Comănești, spune că înmormântarea este organizată de Primărie. „Acoperim toate cheltuielile și ne ocupăm de organizare, asigurăm strictul necesar, conform legislației”, spune edilul.

Defunctul profesor nu va fi incinerat, ci îngropat în cimitirul local. De pomana creștinească se vor putea ocupa rudele, după ce va trece criza generată de coronavirus….https://zdbc.ro/profesor-comanesti-coronavirus-inmormantat/