|

Programul activitãtilor culturale din luna aprilie. Vezi câti bani se cheltuie si pentru ce!

DARNICI FOC… Astãzi, consilierii bârlãdeni vor discuta si aproba (sau nu) programul activitãtilor cultural-artistice si bugetele estimative din luna aprilie . Pentru acestea, din bugetul local se vor scoate 19 700 de lei, pentru invitati, flori, cãrti publicate, materiale publicitare și coroane. Cea mai “scumpã” activitate este pe 8 aprilie, de Ziua Internationalã a Rromilor, care va scoate din buzunarul bârlãdenilor 5000 de lei.

Pe data de 2 aprilie, de “Ziua Internationalã a constientizãrii autismului” se va organiza un mars de la Primãrie, pe Bulevardul Republicii pânã la Grãdina Publicã. Marsul va fi urmat de un spectacol si activitãti specifice pe platoul din Grãdina Publicã. Pentru aceastã activitate se solicitã un buget de 600 lei – materiale publicitare (fly-ere, baloane, afise, flori).

Pe 5 aprilie, la Academia Bârlãdeanã va avea loc lansarea cãrtii “ Nicolae Dascãlu , pãrintele Toma Chiricutã si Asezãmântul Sfântul Ciprian”.

Pe 6 aprilie, se va organiza un Simpozion interjudetean “Convergente sportive” unde se vor aloca din bugetul local 1200 lei pentru materiale publicitare, premii si flori.

Pe 8 aprilie, de Ziua Internationalã a Rromilor, va avea loc o conferintã cu tema “Istoria integrãrii si evolutiei culturii rrome în ansamblul culturii românesti”, urmatã de un spectacol sustinut de artisti rromi. Bugetul prevãzut pentru aceastã activitate este de 5000 de lei pentru plãti colaboratori, materiale publicitare si scenografice, transport si masã invitati.

Pe 10 aprilie, la Centrul “Mihai Eminescu” va avea loc o conferintã: “Gânduri despre o amintire”, unde va fi evocat scriitorul Ion Murgeanu. Buget: 400 lei pentru materiale publicitare, transport, diurnã invitati.

Pe 13 aprilie va fi aniversat pictorul bârlãdean N.N.Tonitza, unde altundeva decât la Galeriile de Artã “N.N.Tonitza” din localitate. Aici se va organiza o expozitie de artã plasticã si un recital de muzicã clasicã, ambele activitãti fiind sustinute de elevii Scolii gimnaziale de artã „N. N. Tonitza” Bârlad. Aceastã activitate are prevãzut în buget 800 de lei, pentru materiale publicitare, materiale expozitie, transport, diurnã invitati, premii elevi, flori.

Pe 14 aprilie, la Centrul de Informare Turisticã, are loc o lansare de carte, autorul fiind dr. Mohamad Awah – „Morgana nisipurilor, suflet inocent”. Buget: 300 lei pentru transport, diurnã invitati

Pe 16 aprilie la Biblioteca municipalã „Stroe S. Belloescu”, se va sãrbãtori “Ziua internationalã a cãrtii pentru copii”. Cu aceastã ocazie se va organiza un salon de carte în colaborare cu bibliotecari din Chisinãu, Republica Moldova. Buget: 800 lei – premii elevi, materiale publicitare, transport, masã invitati.

Târgul de Florii si de Paste , precum si Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al Armatei – peste 10 000 de lei!

În perioada 18 – 28 aprilie, se va organiza Târgul de Florii si Paste în Piata „Al. I. Cuza”, unde se vor monta standuri si terase cu produse traditionale,dar si un spectacol folcloric, de Paste.

În aceastã sãptãmânã, pe 22 aprilie se va aniversa “Ziua Planetei Pãmânt”, fiind pregãtitã actiunea de ecologizare în parcuri si Grãdina Publicã, cu un buget de 1.000 lei pentru achizitionarea de echipamente de protectie, materiale pentru colectarea si transportul deseurilor si gunoaielor.

Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, vor fi mai multe activitãti si anume: Ziua bibliotecarului si a dreptului de autor cu lansãri de carte, concursuri literare , auditii si cu un buget de 2.800 lei pentru tipãrirea volumului „Viata strânsã în gheme”, de Mariana Sava precum si pentru transport, masã invitati, materiale publicitare, premii elevi. Tot de Sf. Gheorghe, se aniverseazã Ziua Fortelor Terestre, iar la Garnizoana Bârlad are loc un ceremonial religios si nelipsita depunere de coroane, cu un buget de 4000 de lei pentru plata colaboratorilor si a coroanelor. Urmeazã Ziua Colegiului National “Gheorghe Rosca Codreanu” cu un simpozion aniversar si lansare de carte „Fratii Neculai si Gheorghe Rosca Codrianu” – editie anastaticã. Pentru aceastã activitate se alocã 2800 de lei de la bugetul local pentru tipãrire carte, transport, diurnã invitati.