|

Programul evenimentelor care vor avea loc în Vaslui în acest weekend

SPECTACOLE… Sfârsit de sãptãmânã plin pentru vasluieni. Primãria Vaslui, în parteneriat cu celalte institutii locale, pregãtesc o serie de evenimente care mai de care mai atractive. Vorbim de concursuri de gimnasticã, dans si muzicã, dar si de prezentãri culturale si expozitii de picturã si flori. Redãm în rândurile urmãtoare întregul program al activitãtilor care vor avea loc la Vaslui în perioada 19-21 mai:

Vineri, 19 mai, va avea loc deschiderea celei de-a doua editii a “Serbãrii florilor”. De asemenea, tot vineri, de la ora 09:00, va începe si cea de-a XXIV editie a Festivalului “Ritmurile tineretii”. Pe scena Casei de Culturã “Constantin Tãnase” îsi vor prezenta numerele artistice ansamblurile de gimnasticã si dans reprezentative pentru învãtãmântul prescolar. A doua zi va veni rândul celor din învãtãmântul gimnazial si liceal.

Noaptea Muzeelor în Vaslui

În seara zilei de sâmbãtã, 20 mai, va începe Noaptea Muzeelor în Vaslui. Deschiderea oficialã va avea loc la ora 17:00, la Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”, în cadrul unui vernisaj al expozitiei denumite “Independenta României reflectatã în lucrãri de artã plasticã”. De asemenea, va fi prezentatã trupa Asociatiei “6 Dorobanti” Bucuresti. De la ora 18:00, la Curtile Domnesti (Biserica “Sf. Ioan”), aceasta va evoca personalitatea sergentului Contantin Turcanu – Regimentul 13 Dorobanti, va prezenta activitãti militare demonstrative, uniforme si echipamente militare. Totodatã, va avea loc un concurs interactiv pentru copii.

“Mai cu folk”, duminicã, în Parcul Copou

Duminicã, la ora 11:00, în Parcul Copou va începe cea de-a IV-a editie a Festivalului – Concurs “Mai cu folk”, dedicat copiilor si adolescentilor. Vor participa concurenti atât din Vaslui (Palatul Copiilor “Constantin Didilescu”, Asociatia Culturalã “Simfonia Artelor”, Asociatia Culturalã “Podul Înalt”,  Centrul de zi “Prietenii Veronicãi”), cât si din tarã (Suceava, Botosani, Iasi,  Târgu Ocna, Moinesti – Bacãu, Târgu Neamt – Neamt,  Ludus- Mures). La ora 17:00 va avea loc Gala Laureatilor, dar si recitalul Mircea Baniciu si trupa sa. În caz de vreme nefavorabilã, evenimentul va avea loc în Casa de Culturã.