|

Proiect ,, O sansa prin sah pentru copiii din mediul rural “

Comunicat de presã:

Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Husi desfãșoarã proiectul ,, O șansã prin șah pentru copiii din mediul rural”, proiect care oferã lecții de șah copiilor din trei localitãți din judetul Vaslui, finanțat prin programul START ONG, program inițiat de Kaufland si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.

Activitãțile se vor desfãșura în perioada 16.08-20.12.2019, in satele Stanilesti, Rasesti si Padureni. Proiectul se adreseaza in special copiilor din zona rurala a judetului Vaslui care doresc sã invete „sportul minții”- șahul, sa participe la turnee si sa castige competitii. Prin acest proiect un numar de peste 100 copii vor avea materialele necesare pentru a invata sah, pentru a participa la competitii; un numar de peste 200 copii din mediul rural vor participa la doua mari competitii de sah organizate in satele: Stanilesti in ziua de 08.09.2019 si Rasesti in ziua de 13.10.2019; un numar de peste 50 copii vor beneficia de cursuri gratuite de sah. VA ASTEPTAM DRAGI COPII ALATURI DE NOI.

“Prin acest proiect ne dorim sa ducem sahul in mediul rural, in comunele limitrofe mun. Husi, judetul Vaslui. Practicarea sportului de masa (sahul) le va aduce beneficii psihice, va forma personalitatea copiilor, isi vor dezvolta trasaturile pozitive de caracter, comportamentul civilizat si spiritul de fair play in competitii cat si in viata de zi cu zi. Astfel vom organiza lectii gratuite de sah incepand cu luna septembrie in satele Stanilesti, Rasesti si Padureni.” – a declarant Ursan Cornel Marius, coordonator de proiect.

Pentru mai multe informatii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: cornelmariusursan@yahoo.com

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sãnãtate, mediu, social și cultural. Valoarea totalã a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitarã destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative”