|

Proiectie de galã la Cityplex Victoria cu actorul bârlãdean Emilian Oprea si ieseanul Adrian Pãduraru!! (FOTO)

PREMIERÃ…Vineri, 7 decembrie, 19.00, la Cityplex Cinema „Victoria” din Bârlad, are loc proiectia de galã a filmului „Coborâm la prima”, primul film inspirational românesc. Dupã proiectarea filmului are loc întâlnirea actorilor Adrian Pãduraru (Iasi), Emilian Oprea (Bârlad) si a regizorului Tedy Necula cu publicul. Mentionãm cã în acest film joacã doi actori nãscuti în Moldova: Adrian Pãduraru – nãscut la Iasi, cunoscut publicului încã de la debutul sãu în filmul „Declaratie de dragoste”, care l-a fãcut celebru si Emilian Oprea, nãscut si crescut la Bârlad, cel care a strãlucit în filmul „De ce eu?”, unde l-a interpretat magistral pe procurorul Cristian Panaint. Cei doi actori vor fi prezenti la Bârlad, unde vor interactiona cu publicul, vineri, 7 decembrie.

„Coborâm la prima” spune povestea cãlãtorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi dupã incendiul de la Colectiv. Nevoiti sa petreacã împreunã câteva ore pentru cã metroul se opreste între statii, cãlãtorii încep sã se descopere, sã înlãture judecãtile si prejudecãtile pe care le au fatã de cei cu care, din întâmplare, sunt colegi de cãlãtorie. Coborâm la prima este o poveste inspirationalã despre natura umanã si despre comportamentul în situatii de crizã, dar si despre cum poti sã descoperi cu adevãrat pe cineva dacã ai timp sã-l asculti. „Este o poveste inspirationalã pe care o trãim în fiecare zi. Suntem în metrou asa cum suntem si în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viata nu poate nega evenimentul. Sunt povesti paralele din vietile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificatie specialã pentru unii” declarã regizorul Tedy Necula. „Fiind un film independent, conteazã si timpul, si resursele, asa cã am fost nevoiti sã construim vagonul de metrou în doar sapte zile, cu o echipã formatã din opt oameni. S-a muncit pânã noaptea foarte târziu, dar suntem bucurosi cã decorul pare foarte, foarte real”, spune si producãtoarea Anca Vlãsceanu. Tedy Necula este un regizor tânãr care a învãtat încã de la nastere cã trebuie sã lupte cu durerea în fiecare secundã. Din cauza unui ginecolog neglijent, Tedy Necula suferã de o formã de paralizie care îi afecteazã mâinile si picioarele. A rãmas orfan de mamã când avea 5 ani. A transformat însã loviturile date de viata în impuls pentru triumf. Al lui si al persoanelor cu dizabilitãti, pe care le ajutã generos: este autorul unor campanii si filme motivationale care sperã sã schimbe vieti.

Tedy Necula a reusit sã adune în distributia acestui film unii dintre cei mai îndrãgiti actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Pãduraru, Teodora Mares, Victoria Cocias, Constantin Drãgãnescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pãtru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumãzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru si Sonia Teodoriu. „Coborâm la prima” a cîstigat de curând, printre numeroase alte premii, Trofeul IPIFF 2018 si Premiul UPFAR- ARGOA pentru cel mai bun debut în filmul de lung metraj indie de fictiune. Tedy Necula este cunoscut încã din copilãrie, când a fost protagonistul filmului „Noro”, al lui Radu Gabrea. Tedy Necula a regizat numeroase filme documentare si este un cunoscut speaker motivational.