|

Promotia Centenar a Scolii Postliceale Sanitare “Radu Miron” si-a luat zborul

FESTIVITATE…Miercuri, 20 iunie, absolventii Scolii Postliceale Sanitare “Radu Miron” Vaslui s-au reunit la Casa de Culturã “Constantin Tãnase” pentru a sãrbãtori finalul celor 3 ani de studiu – cursul festiv. Cei mai multi dintre elevii celor patru clase ajunse la finalul unei perioade frumoase, pe parcursul cãreia au învãtat de la profesionisti sã acorde îngrijiri medicale si sã ofere, în acelasi timp, sprijin psihologic viitorilor pacienti, vor debuta în scurt timp în câmpul muncii în unitãti medicale din Germania, acolo unde vor profesa cel putin doi ani. Multi dintre elevi au luat deja contact cu spatiul german prin intermediul stagiilor de mobilitate transnationalã la care au participat în cadrul unui proiect Erasmus. Astfel, deviza scolii “Niciun absolvent fãrã loc de muncã’’ se dovedeste a fi un fapt real, si nu o simplã lozincã. Vizibil emotionati, cursantii au fost strigati pentru ultima datã la catalog de dirigintii celor patru clase: la specializarea Asistent Medical Generalist – prof. Cleopatra Ravaru, asistent medical Victoria Tonea si asistent medical Cristina Bârcã, iar la specializarea Balneofiziokinetoterapie si recuperare – asistent medical Gabriela Cuzepan. Tinerii au primit ultimele sfaturi de la cadrele didactice, dar si de la invitati, reprezentanti ai autoritãtilor publice locale si ai diferitelor institutii partenere.

O nouã serie de asistenti medicali pregãtiti la cel mai înalt nivel si-a luat zborul, iar dacã, asa cum am mentionat, multi îsi vor desfãsura activitatea în Germania, ceilalti vor ajunge sã salveze pacientii din centrele medicale din România. ‘’Vreau sã îi felicit astãzi, în primul rând, pe absolventii scolii postliceale pentru cã au ales sã îsi îndrepte atentia spre meseria de asistent medical. Este o meserie care încã mai are cãutare pe piata muncii mai mult decât oricare altã meserie. Este o meserie care poate fi utilã oricãrei persoane atât pe plan personal, cât si profesional. Este o meserie care poate sprijini comunitatea. Cu sigurantã cã toti s-au gândit cã alegerea meseriei de asistent sprijinã viata, care este bunul cel mai de pret. Astfel, cu trei ani în urmã 89 de tineri au pãsit pragul Liceului <<Radu Miron>> îndreptându-si idealul vietii lor spre învãtarea meseriei fie de asistent medical generalist, fie de asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare. Cele douã meserii au fost la îndemâna unui colectiv didactic bine format, profesionist, ce i-a sprijinit pe cursantii scolii noastre cu mult profesionalism, împãrtãsindu-le din experienta dumnealor. De asemenea, conducerea scolii a mizat pe un bun parteneriat cu comunitatea localã, cãreia îi multumim astãzi, astfel încât la absolvire sã ne respectãm deviza scolii <<Niciun absolvent fãrã loc de muncã>>. Piata muncii e foarte ofertantã în acest sens, fie pe plan national, fie pe plan international. Noi ne dorim ca orice loc de muncã veti alege, sã aveti o carierã reusitã si sã învãtati pe tot parcursul desfãsurãrii profesiei.’’, a declarat Mirela Mustiuc, purtãtorul de cuvânt al institutiei, în deschiderea evenimentului.

Invitatii au felicitat absolventii

Printre invitati s-au numãrat primarul Vasile Pavãl, Vasile Mariciuc, vicepresedinte al Consiliului Judetean, Ionel Armeanu Stefãnicã, director al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului, inspectorii Nicolae Ionescu si Landiana Mihnevici, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Cristi Lapa, reprezentant al Prefecturii Vaslui etc. ‘’Am emotii pentru cã vin în fata unei generatii care, iatã, timp de 3 ani s-a pregãtit pentru a porni în viatã. Pregãtirea a fost fãcutã de profesori si cu sprijinul pãrintilor, dar în principal cu dorinta dumneavostrã, dragi absolventi, de a vã forma pentru viatã. V-ati ales o meserie foarte frumoasã, care va pune pe primul plan situatia aproapelui, a prietenului drag, a pãrintelui, a copilului, ca el sã fie sãnãtos, sã desfãsoare o activitate, iar noi toti ne bucurãm de acest lucru. Mersul dumneavoastrã în viatã sunt convins cã nu va fi usor. Cariera o veti pregãti la fel de bine ca pânã acum sau poate mult mai bine. Ati fost si veti rãmâne ai comunitãtii indiferent dacã veti pleca spre o carierã în altã parte sau veti rãmâne în comunitate sau în tara noastrã. Stiu acest lucru pentru cã am avut ocazia sã mã întâlnesc pe tot mapamondul cu oameni care îsi desfãsoarã activitatea în diferite domenii. Un lucru este foarte clar, cã nu uitã de unde au plecat, nu uitã primii pasi si primele învãtãminte pe care le-au luat si eu sunt convins cã si dumneavoastrã veti face acest lucru. Dragi absolventi, mult succes! Mult succes si mai presus de orice, sã aveti omenia omului adevãrat, sã alinati suferinta, sã fiti demni, sã îi puteti ajuta pe semenii dumneavoastrã’’, a spus primarul Vasile Pavãl.

Sefii de promotie

Cei mai buni elevi, sefii de promotie, sunt: la specializarea Asistent Medical Generalist Ciprian Popa, iar la specializarea Balneofiziokinetoterapie si recuperare a excelat Cãtãlin Ailenei.