|

Promovarea, cuvântul de ordine la CSM Vaslui

Handbalul vasluian a trãit în ultimii ani prin echipa HC Vaslui, care dupã cinci sezoane petrecute în Liga Nationalã s-a desfiintat pur si simplu. Dorinta autoritãtilor locale de a porni pe un nou drum, alãturi de Clubul Sportiv Municipal Vaslui, dar mai ales datoriile în care era îngropatã fosta entitate sportivã au dus la acest deznodãmânt trist, la care niciun fan nu se astepta. Dacã factorii de decizie ai orasului au luat decizia corectã, doar timpul o va demonstra. Cert este cã în prezent, municipiul are o nouã echipã, în Divizia A, cu un obiectiv clar: readucerea handbalului local în Liga Nationalã.

Faptul cã noul proiect este unul cât se poate de serios, este demonstrat si de faptul cã jumãtate din lotul cu care am terminat sezonul trecut si-a dat acordul sã continue cu CSM Vaslui. Astfel, jucãtori precum Silvian Amihãesei, Claudiu Dediu, Bogdan Pralea sau Vladimir Carali, care cu usurintã îsi puteau gãsi echipe în Liga Nationalã, au preferat sã rãmânã în Divizia A, pentru a pune umãrul la realizarea obiectivului, revenirea în primul esalon handbalistic. Acestora li se vor alãturi alti 6-7 handbalisti care au evoluat, în trecut, la echipe precum HC Odorhei sau Steaua Bucuresti . Vorbim aici de interul stânga Andrei Hodorogea, portarul Valentin Petrila, pivotul Andrei Voinea, interul Sebastian Polocoser iar lista rãmâne deschisã pentru cã perioada de transferuri nu s-a încheiat. Cel mai important transfer al acestei veri s-a fãcut însã pe banca tehnicã, acolo unde, dupã o pauzã de trei ani, a fost reinstalat Leonard Bibirig. Fãrã sã exagerãm putem spune cã antrenorul este specialist în readucerea echipelor în Liga Nationalã, având în vedere promovãrile cu HC Vaslui în 2014 si cu Politehnica Iasi, în 2017.

Publicul va juca un rol determinant

Fie cã vorbim de handbal, fie cã vorbim de fotbal, cele douã ramuri sportive cu care conducerea CSM Vaslui doreste sã porneascã la drum în acest an, niciuna nu va avea succes pe deplin dacã nu va avea sustinerea comunitãtii locale. Despre acest lucru a vorbit si Leonard Bibirig. Tehnicianul sperã ca în sezonul viitor vasluienii sã fie alãturi de handbalul local, pentru a face realizarea obiectivului cât mai usoarã. “Este o nouã provocare, atât pentru mine cât si pentru jucãtori, pe care dorim sã o îndeplinim si la finalul sezonului sã revenim în Liga Nationalã. Sperãm ca publicul spectator sã fie alãturi de noi, sã fie al optulea jucãtor, asa cum a fost si pânã acum”, a declarat antrenorul. În ceea ce priveste lotul, Leonard Bibirig a spus cã lista transferurilor rãmâne deschisã. “În proportii de 80% lotul este definitivat. Ne-ar mai trebui un inter dreapta si o extremã dreapta pentru cã în momentul de fatã avem un singur jucãtor pe post. În ceea ce priveste programul echipei, avem programate antrenamente în localitate, dar si câteva meciuri amicale, pentru a suda jocul echipei”, a mai precizat antrenorul.