|

Proxenetul cu “suflet bun” de la Husi trimis sase ani la puscãrie!

VERDICT… 6 ani de închisoare, cu executare, a primit Scarlat Cristian Ionut, individul care a exploatat sexual o huseancã. Nici împãcarea cu fata si nici “loby”-ul destul de ciudat, pe care aceasta s-a strãduit sã i-l facã, sustinând public despre “pestele” sãu cã ar avea “un suflet bun”, nu au dus la o pedeapsã mai blândã. Instanta a mai dispus ca Scarlat sã nu se apropie de tânãrã la o distantã mai micã de 200 de metri, desi aceasta a sustinut cã e în relatii chiar cordiale cu cel care a scos-o… la produs!

Instanta s-a pronuntat în dosarul de proxenetism, instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judectoria Husi. Bãrbatul acuzat cã, în urmã cu doi ani, a fãcut bani de pe urma unei minore din municipiul Husi, pe care a exploatat-o sexual, a primit 6 ani de închisoare, cu executare, pentru fapta sa. Mai mult decât atât, instanta i-a interzis lui Scarlat sã comunice cu fata în vreun fel, dar si sã se apropie de aceasta la o distantã mai micã de 200 de metri, pe o perioadã de 3 ani, de la data rãmânerii definitive a sentintei.

Se întâmplã ca fetele abuzate sã îsi laude proxenetii!

Tânãra, victimã în dosar, nu e la fel de fermã precum a fost instanta. Ea a refuzat sã se constituie parte civilã, iar în cursul procesului si-a dat silinta sã îl apere pe proxenet. A spus cã este un om cu suflet bun si cã ea a clarificat cu el situatia. L-a iertat si au rãmas prieteni, a spus fata. “Mie nu îmi place sã tin dusmãnie”, a spus aceasta. Avocatii sunt de altã pãrere. “Instanta are toate elementele care sã aseze într-un context exact cele întâmplate. Pedeapsa este pe mãsura faptelor dovedite. Despre faptul cã victima laudã “calitãtile” proxenetului, se întâmplã frecvent ca victimele retelelor de prostitutie sã îsi apere proxenetii, întrucât existã fie sentimentul de fricã ce dominã mult timp în mentalul persoanelor abuzate, fie este la fel de valabil sindromul Stockholm, care explicã în termeni de specialitate atasamentul fatã de agresor. În cazul infractiunii de proxenetism, faptele penale nu se anuleazã, dacã pãrtile se împacã”, au spus avocatii.