|

PS Ignatie a slujit la Biserica „Trei Ierarhi” din Bârlad, unde a hirotonisit si un preot | FOTO

BLÂNDUL PÃSTOR LA BÂRLAD… PS Ignatie, Episcopul Husilor, cãreia enoriasii deja îi spun „Blândul Pãstor”, a slujit Sfânta Liturghie în Duminica a XXIX-a dupã Rusalii, la Biserica „Trei Ierarhi” din Cimitirul „Trei Ierarhi” – situat în zona Gãrii din Bârlad. PS Ignatie a fãcut aceastã slujbã ieri, deoarece nu poate participa la Hramul Bisericii „Trei Ierarhi” din Bârlad, fiind invitat la Hramul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din Iasi, pe 30 ianuarie, când este marea sãrbãtoare crestinã „Trei Ierarhi”. Venirea „Blândului Pãstor” la Biserica „Trei Ierarhi”, unde niciodatã nu a fost vreun episcop , a umplut biserica pânã la refuz. Dupã slujbã, PS Igantie a hirotonit un preot tânãr (diacon) care va primi în cel mai scurt timp o parohie în Protopiatul Vaslui si apoi a binecuvântat pe fiecare enorias participant la slujbã, fapt ce i-a încântat peste mãsurã pe cei prezenti.

Joi,17 ianuarie, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a vizitat 14 parohii din Protopopiatul Bârlad. Însotit de pãrintele protopop Vasile Lãiu, Ierarhul Husilor a poposit în parohiile Alexandru Vlahutã, Bãcani, Perieni I si II, Rãdãesti, Hãlãresti, Gherghesti, Voinesti, Corodesti, Bogesti, Mãscurei, Crâng, Ciocani si Mireni-Chilieni. Pãrintele Episcop Ignatie a fost întâmpinat de credinciosi si de preotii parohi, cãrora le-a oferit, în dar, Sfântul Antimis. Totodatã, Preasfintia Sa a explicat celor prezenti semnificatiile si rolul Antimisului.

Ieri, în Duminica a XXIX-a dupã Rusalii, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a sãvârsit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfintii Trei Ierarhi” din municipiul Bârlad. Biserica s-a umplut de enoriasi, veniti din toate parohiile din Bârlad, dornici sã-i asculte învãtãmintele transmise prin Predicile tinute de Preasfântul Pãrinte Ignatie. Dupã slujbã, a fost hirotonisit de PS Ignatie, preotul Ionut, care a fost diacon pânã acum, dar urmeazã sã primeascã în curând o parohie în Protopopiatul Vaslui. Ierahul Husilor a fost prezent la Biserica „Trei Ierahi” ieri, deoarece pe 30 ianuarie, când este sãrbãtoarea crestinã „Sf. Trei Ierahi: Vasile, Grigore si Ioan”, este invitat la Mitropolia Moldovei si Bucovinei de la Iasi, care are hramul în acea zi. De asemenea, PS Ignatie a oferit ieri Bisericii „Trei Ierarhi” din Bârlad Sfântul Antimis. În Bârlad, mai sunt doar cinci parohii care nu au primit încã Sf. Antimis de la noul Ierarh al Husilor si anume Sf. Voievozi, Sf. Nicolae si Pantelimon, Înãltarea Domnului, Nasterea Maicii Domnului si Capela Sf. Nectarie (de la Spitalul de Copii, unde slujeste preotul misionar Adrian Sorin Filimon). Conform precizãrilor fãcute de PS Ignatie si protopopul de Bârlad, pãrintele Vasile Lãiu, toate aceste biserici vor primi în cel mai scurt timp Sf. Antimis.