|

PS Ignatie i-a cucerit pe localnicii din Ghermãnesti, la prima slujbã în parohie

ÎNCÂNTARE…. Este atât de evidentã schimbarea în bine, care se petrece în Episcopia Husilor, de când a venit la Husi Preasfintitul Ignatie, cã nu e parohie în care sã ajungã si oamenii sã nu simtã nevoia sã spunã cât de mult le-a plãcut ierarhul locului. Iatã, de pildã, miercuri, pe 14 martie, PS Ignatie a mers la biserica din satul Ghermãnesti, unde a slujit “Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfintite”. Ospitalieri ca întotdeauna, oamenii locului l-au primit pe ierarh cu pâine si sare, iar primarul Pecheanu si-a pus chiar si tricolorul, ca sã îl întâmpine pe Episcopul Husilor.

Dincolo de cumsecãdenia primirii însã, credinciosii care au participat la slujbã, au rãmas impresionati de cãldura cu care PS Ignatie le-a vorbit despre credintã si despre importanta aproprierii de Bisericã. Patru ore, spune primarul Gelu pecheanu, a poposit în sat Episcopul Ignatie si cel mai mult le-a vorbit mult despre faptul în casa Domnului nu se vine doar de douã ori pe an, de Paste sau de Crãciun. “A vorbit asa de frumos, cã nu a fost om care sã fie în Bisericã si sã nu spunã cã e plãcut ce spune Preasfintia Sa. Ne-a spus cã omul trebuie sã vinã des la Bisericã, nu de douã ori pe an. I-a plãcut la noi, cred. A stat patru ore, a vorbit cu lumea, a fost cald. Sã îi dea Dumnezeu sãnãtate, cã e atât de modest si de blând! Nu as mai vrea sã amintesc de alte vremuri, dar trebui sã spun cã fostul episcop, a venit la noi de douã ori în 8 ani de zile. Ultima datã când ne-a trecut pragul, a stat un sfert de orã, atât. Deci, diferenta e de la cer la pãmânt. Ne-a binecuvântat Dumnezeu cu un om de mare omenie si aveam nevoie. Mi-a pãrut bine cã a apreciat investitiile pe care le-am fãcut noi aici si a remarcat cã Primãria sustine Biserica. În comunã, noi avem patru lãcase si preotii sunt buni si vrednici. De la Primãriei ei stiu cã au mereu ajutor, pentru cã asa devine o comunã vrednicã: dacã are grijã si de scoalã, si de dispensarul medical, si de drumuri, dar si de Cele Sfinte”, a spus primarul Gelu Pecheanu.

Campania “caravana dãruirii”, o veste bunã de la Episcopie!

“Cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, joi, 15 martie, a continuat, în mai multe comunitãti rurale din Eparhia Husilor, programul social-filantropic, intitulat „Caravana dãruirii”. Actiunea a avut loc în satele Chitcani, Rãdesti, Puntiseni si Costesti din Protopopiatul Vaslui, delegatul Pãrintelui Episcop Ignatie fiind pãrintele consilier eparhial, Cosmin Gubernat. Aproximativ 90 de persoane, atât copii, cât si vârstnici, au primit pachete constând în alimente de bazã (orez, fãinã de grâu, ulei, zahãr, paste, conserve, mazãre, fasole), dulciuri, haine si jucãrii. „Caravana dãruirii” este rodul parteneriatului încheiat de Sectorul Cultural-Misionar al Eparhiei cu Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon” din localitatea Reggio Emilia, Episcopia Ortodoxã Românã a Italiei, pãstoritã de pãrintele Mihail Adrian Ciocârlan”, au transmis reprezentatii Episcopiei Husilor.