|

PSD a declansat operatiunea “atac la primari”

LA PROMOTIE PSD se poate lãuda cu primii primari “achizitionati” la promotia oferitã de Victor Ponta. Nu sunt foarte multi, dar existã sperante de mai bine. Problema lor nu e cã n-ar vrea primarii sã-si însuseascã doctrina social-democatã, ci faptul cã acestora le este fricã sã nu cumva sã-si piardã mandatul dacã picã ordonanta lui Ponta. Chiar si asa, doi primari au muscat momeala întinsã de PSD: Constantin Fânariu (Rafaila) si Nistor Dumitrache (Ivesti). Ceilalti încã mai asteaptã sã vadã ce se întâmplã. Iese în evidentã Ionel Munteanu de la Ciocani. Acesta a declarat cã deputatul Solomon a venit la el cu desaga de promisiuni dar a refuzat din principiu: “scrieti acolo cu litere mari, de jumãtate de paginã, cã primarul din Ciocani nu se vinde pe nimic”, a declarat acesta cu mândrie.

Spre deosebire de multi primari care asteaptã sã se limpezeascã apele pentru a se înregimenta fãrã probleme de constiintã si de lege la PSD, primarul de la Ciocani rãmâne pe pozitii. “Scrieti acolo cu litere mari, de jumãtate de paginã, cã primarul din Ciocani nu se vinde pe nimic. Nu am trecut si nici nu trec la PSD, orice mi s-ar propune. Nu mã vând, repet. Sunt primar din 2004, sunt la al treilea madat si oamenii aleg omul, nu partidul. A fost, este adevãrat deputatul Adrian Solomon pe la mine, dar i-am spus si dumnealui acelasi lucru. Chiar dacã am ajuns vedetã pe la posturile de televiziune nationale, nu am de gând sã trec la alt partid în afarã de PNL, sã fie clar. Multumesc cã mentionati exact ce am spus, poate va fi clar si pentru cine mai încearcã sã mã <<recruteze>> la alt partid. Nu mã caracterizeazã trãdarea”, a spus primarul Ionel Munteanu. Solomon n-a avut succes nici la primarul de la Bãcani, Constantin Matei, un apropiat al lui Constantinescu de pe vremea când erau colegi de partid la PNL.

Au muscat momeala

În schimb, Nistor Dumitrache de la Ivesti si Constantin Fânariu de la Rafaila n-au stat prea mult pe gânduri si, se poate spune, cã sunt cei mai proaspeti pesedisti. La ultimul a fost sã-l convingã de beneficiile pe care i le poate aduce PSD, chiar presedintele Buzatu în persoanã. Se pare cã acesta i-a fãcut primarului o ofertã pe care n-a putut sã o refuze. De mentionat cã toti primarii adusi în discutie în acest material sunt (sau au fost) la PNL!