|

PSD acuzã liberalii cã vor tãia salariile. „Mãsuri populiste”, spune presedintele PNL Vaslui

ALARMISTI… Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budãi, spune cã este îngrijorat de pozitia pe care o adoptã PNL fatã de sistemul social din România. Budãi spune cã, în cazul în care ar accede la guvernare, liberalii ar putea îngheta sau tãia salariile. „Eu am trei temeri foarte mari la ceea ce se poate întâmpla în viitor vizavi de pensionari, salariati, studenti si chiar tinerii întreprinzãtori. În primã fazã, am vãzut în perioada 2017- 2018 declaratii din ce în ce mai alarmiste cãtre populatie cã nu sunt bani de salarii si nu sunt bani de pensii. S-a demonstrat contrariul, cã am si plãtit salariile la timp, cã am plãtit pensiile la timp, indemnizatiile, tot ce înseamnã prestatii sociale. Mai mult, majorându-le. Pãrerea mea este cã aceastã lamentare, colegii din Opozitie o vor folosi în momentul în care sã spunem cã în 2020 vor veni la guvernare si expresia lor va fi: „Noi v-am spus de atunci cã nu sunt bani”. Vor îngheta salariile sau pensiile sau, mai rãu, sã facã ceea ce au fãcut, si anume sã le taie”, a afirmat Budãi.

Ministrul Muncii sustine cã PNL ar putea recurge, în eventualitatea preluãrii guvernãrii, la tãierea unor subventii pentru studenti sau eliminarea finantãrilor pentru programe precum Start-up Nation. „A doua temere este legatã tot de una din declaratiile lor prin care spun cã noi nu trebuie sã mai avem subventii. Ce înseamnã subventii? Poate nu constientizeazã colegii liberali. Nu mai acordã burse studentilor? Nu mai acordãm transport gratuit studentilor? Trebuie sã ne gândim foarte bine atunci când facem o declaratie în spatiul public. A treia temere este legatã de ajutoarele de stat, cã nu vor mai trebui sã existe. Ce înseamnã ajutoare de stat? Iar le spun colegilor cã poate nu constientizeazã. De exemplu, Start-up Nation este o schemã de ajutor de stat, o schemã agreatã de Uniunea Europeanã, este o schemã prin care mii si zeci de mii de locuri de muncã s-au creat, iar mii de tineri si-au putut crea o afacere”, a adãugat Marius Budãi.

Pozitia PNL Vaslui fatã de mãsurile luate de partidul de guvernare: „Sunt populiste”

“Acea mult lãudatã crestere economicã de 7% a fost irositã, iar banii au fost aruncati pe mãsuri populiste, care au distrus echilibrele economice. Inflatia a crescut de la 0,2% la începutul anului 2017 la 3,3%, importurile au depãsit exporturile, ceea ce a dus la un deficit al balantei comerciale de peste un miliard de euro, iar mãsurile iresponsabile adoptate de guvernele PSD – ALDE au condus la o devalorizare a leului pânã la o ratã de schimb de 4,66.(…) Haosul fiscal a dus la micsorarea cu 20% a investitiilor în economie, cu consecinte dezastruoase, completate de esecul în atragerea de fonduri europene”, a declarat presedintele PNL Vaslui, la lansarea cãrtii negre a guvernãrii PSD, în judetul Vaslui.