|

PSD, obligat de instanţă să publice sursele de finanţare a mitingului din Piaţa Victoriei. Decizie definitivă

Partidul Social Democrat a fost obligat de Curtea de Apel Bucureşti sa faca publice sursele de finantare si prestatorii de servicii de la mitingul “impotriva abuzurilor” din Piata Victoriei, organizat pe 9 iunie 2018. Decizia instantei este definitiva.

Tribunalul Bucureşti a decis publicarea surselor de finantare, in urma unei plangeri a jurnalistului Ovidiu Vanghele, insa PSD a făcut recurs. Curtea de Apel a mentinut decizi Tribunalului.

“Respinge recursul ca nefondat. Definitiva”, se arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti, potrivit Ziare.com.

Partidul Social Democrat trebuie sa faca aceste infomatii publice la solicitarea jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondator al Centrului pentru Investigatii Media (CIM). El a solicitat datele in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice.

Ovidiu Vanghele a vrut sa afle sursele de finantare si prestatorii de servicii privind mai multe actiuni organizatorice, cum ar fi transportul participantilor din localitatile de domiciliu catre Bucuresti, asigurarea de apa si mancare pentru acestia, amenajarea locului de desfasurare a evenimentului (instalare scena, instalare ecrane, difuzare muzica, difuzare Finala Roland Garros 2018 etc.).

La miting au participat peste 100.000 de oameni. …https://www.romaniatv.net/psd-obligat-de-instanta-sa-publice-sursele-de-finantare-a-mitingului-din-piata-victoriei-decizie-definitiva_497629.html