|

PSD strânge latul în jurul primarilor

SANTAJ Cu un candidat la presedintia României tot mai nesigur de victorie, în urma ultimelor sondaje, partidul lui Victor Ponta strânge latul în jurul primarilor si consilierilor locali. PSD-ul lui Dumitru Buzatu vrea sã stie pe cine se bazeazã în campania electoralã care urmeazã, asa cã foloseste fãrã nicio jenã institutiile statului. Prefectura Vaslui îi obligã acum pe primari si consilierii locali sã spunã “Da” sau “Nu” la “superoferta” PSD-ului de a se tranfera în partidul care conduce de 25 de ani judetul.

Partidul lui Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene a PSD Vaslui si a Consiliului Judetean Vaslui, nu este câtusi de putin sigur de victoria candidatului propriu, Victor Ponta, la alegerile prezidentiale de la sfârsitul acestui an. Ultimele sondaje nu sunt câtusi de putin îmbucurãtoare. Asa cã, dupã ce guvernul acestui partid a dat o ordonantã de urgentã prin care invitã primarii sã se gândeascã la ce e bine pentru ei si apoi sã “opteze” asa cum trebuie, adicã pentru PSD, parcã nu era destul. Recent, Prefectura Vaslui a trimis solicitãri tuturor celor 86 de unitãti administrativ-teritoriale prin care li s-a cerut sã precizeze clar care este configuratia consiliilor locale. Cu alte cuvinte, primarii si consilierii locali trebuie sã aibã un ultim si definitiv moment de reflectie si sã decidã apoi dacã se vor alãtura partidului care trage toate sforile sau vor alege sã facã o opozitie total neproductivã pentru interesele proprii, cel putin pânã la urmãtoarele alegeri din 2016.

În urmãtoarea perioadã, secretarii tuturor celor 86 de unitãti administrativ-teritoriale din judet au fost însãrcinati de Prefectura Vaslui sã ia la întrebãri fiecare consilier local în parte si sã afle de la acesta de partea cui se situeazã în viitoarea competitie electoralã. Primarii si consilierii vor fi invitati sã precizeze clar cãrui partid apartin, asta chiar dacã cetãtenii i-au votat la alegerile locale din 2012 pe o anumitã listã de candidati, ei reprezentând un anumit partid.

Prefectul Andrei Puicã a confirmat cã institutia pe care o conduce a transmis tuturor primãriilor din judet astfel de solicitãri si a precizat cã Prefectura Vaslui actioneazã la ordinul Ministerului Administratiei, care realizeazã în aceastã perioadã un astfel de recensãmânt. Mai mult, el a recunoscut cã între solicitarea trimisã de Prefecturã primãriilor si aparitia ordonantei care dã drumul la traseismul în favoarea PSD existã o strânsã legãturã

“Trebuie sã stim acum care sunt ultimele optiuni ale primarilor si consilierilor locali si care va fi componenta consiliilor locale. Solicitarea a fost transmisã secretarilor de comune care sunt însãrcinati sã actualizeze lista consilierilor locali si apartenentã politicã a acestora”, a declarat Puicã.

“Sunt disperati!”

La aceastã mãsurã de implicare a organelor administrative locale într-o manevrã strict politicã, Opozitia din judetul Vaslui a reactionat imediat, condamnând tacticile pe care le considerã “inutile” ale PSD. “Nu pot caracteriza aceste mãsuri, precum ordonanta de urgentã 55 pentru reglementarea unor mãsuri privind administratia publicã localã decât ca niste mãsuri disperate. Ceea ce oamenii trebuie sã înteleagã, toti locuitorii judetului Vaslui trebuie sã înteleagã cã, indiferent de ceea ce vor face pânã la alegeri, România va cunoaste o schimbare majorã în luna noiembrie. Este o altã mãsurã luatã la disperare, dar cu toate mãsurile lor disperate, Victor Ponta nu va câstiga presedentia României”, a declarat Florin Ciurariu, copresedintele Aliantei Crestin – Liberale. Despre implicarea autoritãtilor locale în aceastã actiune consideratã strict politicã, liderul Opozitiei nu a avut de declarat decât “Vor da socotealã!” (Andrei POPESCU)