|

Pustii de clasa a VIII-a de la Husi, cei mai buni la Istorie

REZULTATE… Anul acesta, la faza judeteanã a olimpiadei de Istorie, doi pusti de clasa a VIII-a au reusit sã obtinã cele mai bune clasãri, în ierarhia pe judet, dintre toti elevii din Husi, care au participat la aceastã etapã a competitiei scolare. Este vorba despre Tudor Bobârnat, elev al Scolii “Mihail Sadoveanu” si Pãlie Roxana Andreea, elevã a Scolii Gimnaziale “Anastasie Panu”, clasati pe locurile 5, respectiv 7. Cei 11 liceeni calificati la “judeteanã” nu au reusit de data aceasta, din pãcate, sã concretizeze, asa cum si-ar fi dorit, munca pe care, cu sigurantã, au depus-o la pregãtirea concursului. Cel mai bun loc l-a obtinut elevul Iancu Rãducu Valentin (clasa a IX-a, Colegiul National “Cuza Vodã”), clasat al saptelea, în ierarhia pe judet. De asemenea, husenii se bucurã însã pentru succesul unui dascãl din partea locului, profesorul Tiberiu Dogariu, care fiind în prezent cadru didactic la Vaslui, a obtinut o calificare merituoasã la “Nationalã”, cu eleva Smaranda Mihãilã, de la Liceul “Mihail Kogãlniceanu”, din municipiul resedintã de judet.

“Sigur cã obiectivul profesorilor si al elevilor participanti este întotdeauna unul care vizeazã note cât mai mari, clasãri cât mai bune si, dacã se poate, calificãri în etapa urmãtoare a concursului. Dar nu întotdeauna putem realiza tot ceea ce ne propunem. Asta nu înseamnã cã nu am învãtat lectia necesarã din aceastã etapã, stiind cã trebuie sã muncim mai mult, atât noi, cât si elevii. Stim cã se poate, husenii au dovedit mereu cã sunt foarte buni la Istorie, unde, în ultimii ani, s-au reusit rezultate deosebite, inclusiv la “Nationalã”, au spus profesorii de la Husi, îndatã dupã afisarea rezultatelor la olimpiada judeteanã de Istorie. Dintre liceeni, s-a remarcat Iancu Rãducu Valentin (clasa a IX-a, prof. Costin Clit, Colegiul National “Cuza Vodã”), clasându-se al saptelea în ierarhia pe judet. La clasa a X-a, elevul Matei Tocu (prof. Costin Clit) nu a reusit, de data aceasta, sã intre în primii zece, desi el este un elev de exceptie la Istorie, care, în 2017, s-a calificat la “Nationalã”, reprezentând judetul Vaslui. La clasa a XII-a, în primii zece, la nivel de judet, s-a clasat eleva Bejan Dumitrita Alla, pregãtitã de profesorul Costin Clit.

Elevi de clasa a VIII-a, olimpicii promitãtori ai Husului

Dintre toti husenii de la clasele VIII – XII, calificati anul acesta la olimpiada de Istorie, cea mai mare notã a fost obtinutã de elevul Scolii “Mihai Sadoveanu”, Tudor Bobârnat (clasa a VIII-a). Pregãtit de profesorul Gabriel Brînzã, Tudor Bobârnat s-a clasat pe locul 5, în ierarhia judetului, cu nota 8,30. “A fost o experintã interesantã, mã bucur mult cã am reusit sã ajung pânã aici, nu doar pentru rezultat, ci si pentru cã am avut ocazia sã învãt mai multe despre istoria noastrã. Sper sã am ocazia sã particip si anul viitor”, a spus Tudor Bobârnat, despre participarea sa la faza judeteanã a olimpiadei de Istorie. Eleva Pãlie Roxana Andreea (clasa a VIII-a, prof. coordonator Dumitru Darie), de la Scoala Gimnazialã “Anastasie Panu”, a reusit si ea un rezultat bun, ocupând locul al saptelea, cu o tezã notatã cu 8,10. “Ei sunt viitorii liceeni care, cu sigurantã, nu se vor opri aici si vor reveni la olimpiadã. Este lãudabil rezultatul lor, cu atât mai mult, cu cât ambii sunt în clasa a VIII-a si, desi au de pregãtit Evaluarea Nationalã, iatã, totusi, cã au gãsit timp sã aprofundeze materia si la Istorie”, au spus reprezentatii Scolii “Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi.