|

Rãfuialã cu injurii si imagini compromitãtoare, între fete, pe Facebook!

SCANDAL CA LA USA CORTULUI

ILEGAL…Rivalitatea dintre douã adolescente din Husi a transformat pagina de socializare într-un adevãrat câmp de bãtãlie, cu fotografii indecente si cuvinte jignitoare.

DUEL…Fotografii compromitãtoare, injurii, amenintãri cu Politia, toate însotite de un limbaj incalificabil – iatã cum s-au gândit douã adolescente din Husi sã îsi arate rivalitatea pe Facebook! Pe un cont fals, creat, cel mai probabil, anume pentru a porni rãfuiala, una dintre fete, sub protectia anonimatului, a postat câteva poze personale ale rivalei, care, se pare, se afla în tandreturi cu un bãiat ce avea deja o iubitã oficialã. “Ia, fraiero, ca sã vezi cã lumea nu e asa de micã… Spune-mi cu cine umbli, ca sã spun cine esti, cu*vo te rog!!”, a scris, triumfãtoare, cea care a postat imaginile sub numele de Izabela. Apostrofatã de o apãrãtoare a fetei atacate, “Izabela” a explicat, atât cât a dus-o mintea: “Asa trebuie fãcut la persoanele perverse”. În Codul Penal, o asemenea faptã este prevãzutã în termeni clari si e de ajuns ca partea vãtãmatã sã depunã o plângere”, au avertizat avocatii.

“Gelozia adolescentinã, invidia poate, dar si prostia multã conduc la gesturi care, nu de putine ori, frizeazã Codul Penal”, spun oamenii legii. Este si cazul unei situatii recente, în care douã fete au ales sã îsi rezolve socotelile în spatiul public. Una dintre ele a creat un cont fals de Facebook si, sub numele de Izabela Croitoru, a postat câteva imagini cu rivala. Fata care apare în poze este împreunã cu un bãiat, în ipostaze care indicã o anumitã apropiere a celor doi. Mesajul “Izabelei” însã aratã cã legãtura nu ar fi una tocmai onestã, motiv pentru care a si ales sã o compromitã pe fatã: “Ia, fraiero, ca sã vezi cã lumea nu e asa de micã… Spune-mi cu cine umbli, ca sã spun cine esti, cu*vo, te rog!!”, a scris “Izabela”. Într-un limbaj care indicã, fãrã tãgadã, o lipsã totalã a celor mai elementare norme de educatie, fetele care s-au apucat sã se certe, fie pentru cã tineau cu victima, fie cã o sustineau, entuziaste, pe autoarea gestului urât, s-au certat mai rãu ca la usa cortului. S-a pus problema ca fata, victimã în acest caz, sã depunã plângere la Politie. Culmea este cã bãiatul care apare în imagini a intrat si el în discutie, dar pare foarte degajat, ba chiar se amuzã, semn cã nu ar fi strãin de contul fals si pozele publicate. “Bãi, nu mã bãgati pe mine în chestiile astea”, a rãspuns senin acesta, când o prietenã l-a acuzat cã el a dat pozele compromitãtoare.

Fetele au ciudã unele…pe altele!

“Da, este prietena mea. Este elevã la Colegiul Agricol si e o fatã de treabã. Sunt multe persoane care au ciudã pe ea. Dacã vã mai aduceti aminte, ea a mai fost odatã implicatã într-un scandal, cu niste fete care au lovit-o. Ea este o fatã prietenoasã, un pic mai ciudatã pentru unii, dar altele au ciudã pe ea. Merge la Politie sã depunã plângere, ea asa a zis”, a spus una dintre prietenele victimei.

Autorul faptei va fi usor de depistat, dacã victima face plângere!

“Acesta este una dintre faptele grave care se petrec în mediul online. Vorbim despre infractiuni informatice. Nu poti cãlca în picioare dreptul la imagine al cuiva, folosindu-te de fotografii sau de orice alt suport foto, video sau audio, ori chiar si transmitând mesaje scrise denigratoare în spatiul virtual, folosindu-te de posibilitatea anonimatului. Nici mãcar scuza cã nu stii cât de aspre sunt pedepsele pentru asemenea fapte, nu te scoate din necaz. În cazul de fatã, tânãra a cãrei imagine a fost prejudiciatã trebuie sã se prezinte la Politie, sã formuleze plângere scrisã si sã dea toate dovezile (fotografii, printuri etc.). Fãrã nicio îndoialã, politistii vor afla adevãrul”, au spus avocatii.