|

RAMBO din Vaslui : americanul pregãtea „jihadul”

CAZ UNIC ÎN POLITIE

INCREDIBIL…Capturã impresionantã fãcutã de politistii vasluieni, perchezitiile efectuate în autoturismele americanului de origine românã, Florin Olaru, au scos la ivealã un întreg arsenal. Bãrbatul pãrea pregãtit de rãzboi dacã tinem cont de faptul cã au fost descoperite peste 150 de cartuse de pistol calibrul 9 mm si alte 380 de cartuse pentru diferite arme si de diferite calibre. Ancheta politistilor vasluieni este abia la început si se anuntã una destul de dificilã. Anchetatorii trebuie sã afle care a fost filiera si cum a reusit Olaru sã introducã în tarã asemenea cantitate de munitie si în ce scop. Mai mult, în autoturismele americanului, oamenii legii au descoperit si douã cutii goale pentru arme automate, cutite de luptã si douã veste militare. Cazul este unic în istoria politiei si ancheta este condusã de subinspectorul de politie Silvia Manta. Pânã acum, politista si-a fãcut exemplar datoria si a reusit, pe lângã captura record de munitie, sã adune destule dovezi pentru ca un judecãtor de drepturi si libertãti sã-l trimitã dupã gratii pe americanul de origine românã. Cât despre venirea lui Olaru pe meleagurile vasluiene dupã 30 de ani petrecuti în USA, se pare cã acesta fugea de rãspundere penalã. Bãrbatul de 51 de ani era pasibil de o pedeapsã maximã de 5 ani închisoare si o amendã de 250.000 de dolari pentru fraudã în faliment si declaratii false. Peste ocean, Florin Olaru folosea si un alt nume: Nathaniel Florin Noble. Nãscut la Bârlad, bãrbatul a fugit în America încã dinainte de Revolutie. În 2017 a avut probleme cu autoritãtile americane si a revenit în tarã dupã 31 de ani. Se stabileste prima datã în judetul Arad. Deocamdatã nimeni nu stie motivul pentru care a renuntat la acea zonã a tãrii si a preferat sã-si caute un loc retras în judetul Vaslui.

Ceea ce pãrea o capturã record de munitie s-a dovedit o anchetã amplã si dificilã pentru politistii vasluieni. În urma perchezitiilor efectuate în douã dintre cele patru masini si o rulotã aduse de Florin Olaru din Statele Unite, oamenii legii au descoperit peste 150 de cartuse de pistol calibrul 9 mm si alte peste 380 de cartuse de diferite calibre si pentru diverse arme, se pare cã automate sau semiautomate. De asemenea, au fost descoperite, pe lângã o sumã apreciabilã de bani, douã cutii pentru arme dar care erau goale, plus douã cutite militare si douã veste de luptã. În timpul petrecut în localitatea Lacul Babei, comuna Bogdana, americanul de origine românã a povestit lui Marin, un bãrbat din localitate cu care se împrietenise, cum i-a ajuns mica avere în România. Olaru a povestit cã cele patru autoturisme, rulota si alte bunuri personale au fost trimise pe vapor cãtre tara noastrã. În schimb, el a ajuns în România cu avionul. Ancheta politistilor, care este abia la început, trebuie sã stabileascã acum cum a reusit sã introducã în tarã Olaru o asemenea cantitate de munitie plus arma de foc si cea cu electrosocuri. De asemenea, politistii vor trebui sã afle dacã cele douã cutii pentru arme au fost dintotdeauna goale sau americanul a reusit sã le ascundã înainte de a fi capturat de politisti. Ceea ce se stie pânã acum, din declaratiile martorilor, este faptul cã Olaru si-a trimis mica avere peste ocean cu ajutorul transportului maritim. Si-a urcat în containere cele patru autoturisme, rulota si alte bunuri personale si le-a trimis în România. În schimb, el a fãcut cãlãtoria cu avionul. Ancheta politistilor va trebui sã scoatã la ivealã acum dacã munitia a cãlãtorit tot cu vaporul pânã în tarã sau dacã a fost achizitionatã pe altã filierã. În cazul în care se va stabili cã munitia si armele au sosit cu vaporul atunci cazul se poate complica în conditiile în care containerele sunt verificate si scanate atât la îmbarcare cât si la debarcare. Asta ar însemna cã Olaru a avut complici pentru a reusi sã introducã în tarã asemenea cantitate de cartuse. De asemenea, oamenii legii vor trebui sã afle ce voia acesta sã facã cu munitia.

Florin Olaru, pasibil de închisoare în USA

La o verificare a site-urilor de specialitate din Stele Unite ale Americii, numele lui Florin Olaru este asociat cu un dosar penal în care acesta este cercetat pentru fraudã, declaratii false si dispret fatã de instantã. Conform Federal Grand Jury Indictments, Natahniel Florin Noble, alias Florin David Olaru, a fost acuzat de faptul cã a fãcut declaratii false în momentul în care a introdus schema de faliment si nu a respectat o ordonantã anterioarã emisã de Districtul de Nord al Tribunalului de Faliment din Georgia în care instanta l-a obligat pe bãrbat sã nu depunã falimentul pe o perioadã de 5 ani. Astfel, dacã va fi gãsit vinovat, Olaru riscã o pedeaspã de 5 ani de închisoare si o amendã de 250.000 de dolari. Iatã ce spun autoritãtile americane: “Georgia Man Indicted for Bringing Bankruptcy Scheme to South Carolina. Nathaniel Florin Noble, a/k/a “Florin David Olaru,” age 50, was charged today in a three-count indictment with bankruptcy fraud, false bankruptcy declarations, and contempt of court, all in violation of Title 18, United States Code, Sections 152, 157, and 401. According to the indictment, Noble filed a 2017 bankruptcy petition, in which he made false representations. Noble’s bankruptcy petition also failed to comply with a previous order issued by the Northern District of Georgia Bankruptcy Court, in which the court ordered Noble not to file for bankruptcy for a five-year period. If convicted of bankruptcy fraud, Noble faces a maximum sentence of five years and a fine of $250,000. The case was investigated by the Office of the United States Trustee and the Internal Revenue Service and is assigned to Assistant United States Attorney Alyssa Leigh Richardson of the Columbia office for prosecution. The United States Attorney stated that all charges in indictments are merely accusations and that all defendants are presumed innocent until and unless proven guilty”. Se pare cã Olaru a ajuns în România, fugind de rãspunderea penalã. Curios este faptul cã ajuns în tarã, se stabileste la Arad si abia apoi încearcã sã-si caute un loc linistit unde sã se stabileascã în judetul Vaslui.

Olaru riscã ani grei de închisoare

Prins cu un întreg arsenal de rãzboi asupra sa, Florinel Olaru riscã ani grei de închisoare pentru nerespectarea regulilor privind armele si munitiile, dar si pentru contrabandã. La finalul anchetei politistilor, dosarul lui Olaru va fi trimis spre judecatã la instantã. Dacã va fi gãsit vinovat, acesta va fi trimis dupã gratii. La expirarea unei eventuale sentinte datã de cãtre autoritãtile române, acesta va trebui sã rãspundã si în fata autoritãtilor americane. Mai trebuie spus cã ancheta, în acest caz, este coordonatã de cãtre subinspectorul Silvia Manta dar, pentru prinderea lui Olaru au participat luptãtorii Serviciului de Actiuni Speciale si politisti din cadrul Biroului si Serviciului Rutier Vaslui. Astfel, dupã ce Olaru a fugit, din localitatea Lacul Babei, cu cea de-a doua masinã, pe urmele lui au plecat oamenii legii. A fost urmãrit pânã la intrarea în municipiul Vaslui si obligat sã opreascã dupã ce a fost “ajutat” de autospecialele de politie sã intre pe niste strãdute fãrã iesire si apoi a fost blocat.